Deel dit artikel ‹ Terug

Theatervoorstelling: Eline Vere

Geplaatst op: dinsdag 22 september 2015


Ger Thijs ensceneert Couperus’ weergaloze portret van de worsteling van een jonge vrouw
Eline Vere

Prachtige cast: Hanne Arendzen, Oda Spelbos, Marc Klein Essink e.a.

Klassiekers zwaar en droog? Niet bij Ger Thijs. Thijs is een meester in het maken van frisse toneelbewerkingen zonder het origineel geweld aan te doen. De ensceneringen die hij maakt spreken daardoor niet alleen liefhebbers van toneel en literatuur aan. Met name ook geschikt voor jongeren.

Eline Vere is een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus (1889) wil een jong Haags meisje ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het korset van haar milieu. Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en ten slotte de dood. Een intrigerende worsteling van een jonge vrouw die een eigen leven probeert te leiden. Een gegeven dat van alle tijden is en dat op het toneel nog aangrijpender zal zijn dan in het boek.
Ger Thijs, dé bewerker van grote Nederlandse literaire werken, staat voor zijn vierde grote Couperusbewerking en -regie aan het roer van een cast om van te watertanden: Hanne Arendzen, Oda Spelbos, Nico de Vries, Nettie Blanken, Vincent Croiset, Abel Nienhuis, Marc Klein Essink, Nina Goedegebure en Julia Herfst.

Toneel
Vr 2 oktober | 20.15 uur
www.hummelinckstuurman.nl

Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62, 5431 Cuijk
0485 314 344
www.schouwburgcuijk.nl