Deel dit artikel ‹ Terug

Internationale medailles voor Wijngaard de Daalgaard

Geplaatst op: dinsdag 15 september 2015


St. Agatha – De Parelwijn (jaargang 2014; mousserend) van wijngaard de Daalgaard heeft onlangs bij de internationale wijnkeuring van Wenen 2015 een gouden medaille behaald!
Daarnaast behaalde de st. Agather van de Daalgaard (cuvee wit, jaargang 2014) een zilveren medaille.

De AWC Vienna is de grootste wijnkeuring van Europa, met in 2015 een deelnemersveld van 11611 wijnen van 1708 producenten uit 40 landen.
De wijnen worden op geur en smaak beoordeeld door een panel van deskundigen, volgens een internationaal proefformulier van het OIV (Office International de la Vigne et du vin). Op basis van het hiermee vergaarde puntenaantal (maximaal 100) kan een wijn in de categorie goud, zilver of brons vallen. De parelwijn van de Daalgaard behaalde meer dan 90 punt punten en viel daarmee in de categorie goud. De St. Agather behaalde 87-90 punt, goed voor zilver.

De Daalgaard produceert al vanaf 1991 (voornamelijk) witte wijnen. In 2013 werd voor het eerst een mousserende wijn gemaakt, waarmee al direct een zilveren medaille werd verkregen. Met de Parelwijn van 2014 wordt nu voor de eerste keer op deze wijnkeuring een gouden medaille behaald.

Open dag
U kunt de bekroonde wijnen van de Daalgaard proeven op de open dag op zondag 20 september, van 13:00 tot 17:00 uur. Er wordt uitleg gegeven over het boeiende wijngaardeniersvak in Nederland en is er een expositie van beelden en werken van kunstenares Truus van de Goor uit Sint Agatha.

Wijngaard de Daalgaard is gelegen aan de Kuilen in St. Agatha.
Meer weten? www.daalgaard.nl