Deel dit artikel ‹ Terug

Reserveer voor eten, drinken en lachen in Mill voor Stamceldonorbank

Geplaatst op: donderdag 3 september 2015


Stichting Activiteiten Mill (SAM) organiseert op donderdagavond 8 oktober in restaurant Des Werelds (Fitland XL) in Mill Cabareten voor het goede doel. Dat is genieten van een 3-gangendiner met tussendoor diverse optredens van de muzikale amusementsgroep DèVeltOp. Kosten om aan te schuiven bedragen 37,50 euro per persoon. Fitland XL in Mill biedt het diner tegen kostprijs aan en de opbrengst van deze avond gaat net als een gedeelte van de drankomzet naar de Stamceldonorbank. Hiermee wil SAM en Fitland XL Mill de actie van Dennis Verweijen ondersteunen.

In mei werd bij de in Mill geboren en getogen Dennis Verweijen (35 jaar) acute myeloïde leukemie vastgesteld. Helaas is er voor Dennis nog geen geschikte stamceldonor gevonden. Zonder geschikte stamceldonor heeft hij niet lang meer te leven. Vandaar dat Dennis begin augustus een open brief naar de media stuurde met het verzoek aan alle lezers om stamceldonor te worden. Hoe meer donoren er zijn, hoe groter de kans dat er een geschikte donor voor Dennis gevonden kan worden.

De oproep van Dennis die nu in Uden woont, kon rekenen op overweldigende steun. In korte tijd meldden ruim 1500 mensen uit de regio zich aan bij de Stamceldonorbank. Maar nu is er ook snel meer geld nodig om al deze extra aanvragen te verwerken en deze op te nemen in een wereldwijde database. Daarom ging Stichting Activiteiten Mill in gesprek met Fitland XL en bedachten zij onder de naam Cabareten eten en cabaret voor de Stamceldonorbank.

Voor een bedrag van 37,50 euro (exclusief drank) per persoon kan men donderdagavond 8 oktober om 19.00 uur aanschuiven voor een 3-gangendinee. Na elke gang is er een humoristisch en muzikaal optreden door DèVeltOp. Reserveren kan tot 1 oktober onder vermelding van naam en het aantal personen waarvoor men wil reserveren via info@uitinmill.nl. Telefonisch kan dit bij Stichting Activiteiten Mill via tel. 0485 – 32 56 34.

Word donor. Red een leven!
Stamceldonoren zijn nodig om mensen zoals Dennis te kunnen genezen. Vaak is dit voor hen de enige manier om te kunnen overleven. De kans dat je daadwerkelijk wordt gevraagd om stamcellen af te staan is klein, theoretisch bestaan er namelijk meer verschillende weefseltyperingen dan er mensen op de wereld zijn. Stamcellen kunnen gehaald worden uit beenmerg en uit het bloed. Stichting Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen is verbonden aan het Radboud universitair medisch centrum. Voor meer informatie en aanmelden als stamceldonor www.stamceldonor.nl