Deel dit artikel ‹ Terug

'Roos van Riet exposeert in Bibliotheek Sint Anthonis'

Geplaatst op: maandag 31 augustus 2015


Kom je wel eens in de hal van het gemeentehuis in Sint Anthonis dan is een van de eerste dingen die de bezoeker opvalt de muurtekening over de gehele lengte van de wand achter de service-loketten. Een weergave van belangrijke elementen en personen uit de gemeente. En waarschijnlijk vraag je je dan ook af wie er toch in geslaagd is op zo’n voortreffelijke wijze dat uit te werken? Dat is niemand minder dan Roos van Riet uit Oploo.

Roos van Riet - 27 jaar - geboren en getogen in Oploo laat vanaf 7 september a.s. ook in de Bibliotheek van Sint Anthonis zien wat zij allemaal in haar mars heeft. Tekenen en schilderen zit haar van jongs af aan al in het bloed en na de opleiding aan de Kunstacademie in ’s Hertogenbosch, waar zij zich specialiseert in illustratie, kan zij zich vanaf 2010 professioneel illustrator noemen.

Al tijdens haar opleiding krijgt Roos regelmatig opdrachten tot het maken van karikaturen en muurschilderingen. Hierbij werkt ze het liefst werkt met acrylverf, fine-liner of pastel en komt het zo uit dan weet ze deze materialen op voortreffelijke wijze te combineren. Tijdens de expositie in de Bibliotheek in Sint Anthonis laat Roos aan de hand van enkele schetsen ook zien hoe haar werk tot stand komt.

Opvallend is de humor die uit al haar werk spreekt. Wie kent niet de spotprent die zij al vijf jaar voor de Maasdriehoek maakt en waarin telkens weer die kat als een zoekplaatje om de hoek komt kijken. Al haalt Roos soms haar inspiratie uit strips of raakt zij geïnspireerd door het werk van o.a. Thé -Tjong – King, de meeste humor ligt op straat. En dat laat Roos van Riet wel heel duidelijk in al haar werk zien. Werk dat ongemerkt een glimlach op de gezichten van de kijker weet te toveren.

Werk van deze jonge kunstenares is vanaf 7 september tot 19 oktober 2015, tijdens openingsuren, te zien in de Bibliotheek aan de Remmersberg 29(in MFC Oelbroeck)te Sint Anthonis. Ook niet leden van de Bibliotheek zijn van harte welkom. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten: toegang is gratis . www.biblioplus.nl www.roosvanriet.nl

Maandag 14.00 – 20.00 uur
Dinsdag 14.00 – 17.30 uur
Woensdag 14.00 – 17.30 uur
Donderdag 14.00 – 17.30 uur
Vrijdag 14.00 – 20.00 uur
Zaterdag 10.00 – 13.00 uur