Deel dit artikel ‹ Terug

Schilderijen en foto's van inwoners van Oud-Velp

Geplaatst op: maandag 31 augustus 2015


Schilderijen en foto’s van inwoners van Oud-Velp
Expositie over het Kunstkerkje en dorp Oud-Velp

Van zaterdag 5 september tot en met het Monumentenweekend, zondag 13 september, hangen inwoners van Oud-Velp foto’s en schilderijen op in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het kerkje is op zaterdagen en zondagen open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kerkje en het dorp Oud-Velp
Het thema van deze expositie is ‘Kunst in het Kerkje en het dorp Oud-Velp’. Er zijn te zien schilderijen en foto’s van het dorp Oud-Velp, van Oud-Velpenaren en van de huizen en straten rondom het Kunstkerkje. De kunstwerken en foto’s worden beschikbaar gesteld speciaal voor deze tentoonstelling door de inwoners van Oud-Velp, maar ook door andere Gravenaren.

Monumentenweekend en de geschiedenis van het kerkje
Het Kunstkerkje in Velp is ook tijdens het monumentenweekend, 12 en 13 september, te bezichtigen, nu dus met deze speciale tentoonstelling in huis.
Tijdens het monumentenweekend ligt er ook een brochure over de geschiedenis van het kerkje en zijn omgeving. Leden van Stichting Kunst in het Kerkje, de organisatie die de kunstexposities en concerten verzorgen, zijn aanwezig om wat te vertellen over de geschiedenis van het kerkje.

Voor informatie over de activiteiten in Kunstkerkje: kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.