Deel dit artikel ‹ Terug

Bezoek uit Sigmaringen

Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015


In het weekeinde van 11 tot en met 13 september bezoekt de gemeenteraad van Sigmaringen de gemeente Boxmeer. Op vrijdagavond worden onze gasten welkom geheten door een delegatie van het college, de gemeenteraad en de Jumelagecommissie.

Zaterdagochtend is er een officiële ontvangst in het gemeentehuis. Tijdens die bijeenkomst worden o.a. de staatsrechtelijke verschillen tussen Nederlandse en Duitse gemeenten onder de loep genomen. Omstreeks 11.30 uur wordt bij het Oorlogsmonument van Boxmeer aan de Rapenstraat een krans gelegd en zal burgemeester Thomas Schärer in een korte toespraak aandacht schenken aan onder andere de Slag bij Overloon en het feit dat we inmiddels 70 jaar in vrijheid leven en nauwe vriendschappelijke banden hebben gekregen. Aansluitend zal het gezelschap het Duitse oorlogskerkhof in Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in Overloon bezoeken.

Op zondagochtend worden het kasteel, de Basiliek en het Karmelklooster bezocht. Rond het middaguur wordt er afscheid genomen en keren onze gasten weer huiswaarts.