Deel dit artikel ‹ Terug

Open Monumentendag met gratis livemuziek bij Roepaen

Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015


In het weekend van 12 en 13 september komt de Cultuurhistorie in Gemeente Gennep tot leven. Dan vindt namelijk de 29ste editie van de Open Monumentendag plaats, waarbij meer dan vierduizend Nederlandse monumenten gratis toegankelijk zijn voor iedereen die nieuwsgierig is naar plekken die normaal gesproken ontoegankelijk of verboden te bezoeken zijn. Het thema van dit jaar is ‘Kunst en Ambacht’. Binnen dit thema zijn niet alleen de beeldende kunsten vertegenwoordigd in Klooster Roepaen. Geheel in stijl van Roepaen, wiens geschiedenis de laatste jaren in het teken van muziek en cultuur staat, zijn juist de muzikale kunsten breed uitgelicht. Op zondagmiddag is er namelijk een live jamsessie tussen twee opkomende artiesten; JOIA en Maurice van Hoek.

JOIA wil het intieme van een singer-songwriter combineren met het expressieve van de Nederlandse kleinkunst. Na jaren gezongen te hebben in een rockband besloot JOIA haar muziek dan ook terug te brengen naar de puurste vorm. "Ik ben opgevoed met het idee dat alle emoties er mogen zijn. Zo levendig als ik kan zijn in humor en in fijne dingen, zo kan ik mijmeren in melancholie als alles tegen zit. En dat zijn vaak de momenten dat ik mijn muziek maak." JOIA speelde eerder op de opening van CS Rotterdam voor koning Willem-Alexander, in het programma Virus op Radio 4 met Giel Beelen en was Lions Club Brabants Talent 2013 en finalist in de Music Matters Award.
Maurice van Hoek, de opkomende artiest waar JOIA mee zal ‘jammen’, speelt doorgaans Americana, blues en folk en schrijft songs over zijn leven als reiziger, dwaler en over alle problemen die hij tegenkomt binnen relaties. In zijn reis naar Amerika heeft hij zijn stijl gevonden en deze is dan ook goed terug te horen in zijn debuutalbum. In deze ‘levensreis’ vond Van Hoek niet alleen de blues maar, nog belangrijker, hij vond zichzelf. Sinds kort werkt hij met een eigen band aan zijn enigszins rauwe songs, welke hij in september in het monumentale Klooster Roepaen live op gaat nemen.

Rijksmonument Roepaen opent haar deuren op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 en het gratis concert van JOIA en Van Hoek is op zondag 13 september rond 13:30. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

www.roepaen.com