Deel dit artikel ‹ Terug

Kunstdorp 2015: Kring van stoelen

Geplaatst op: maandag 24 augustus 2015


Uniek voor de zestiende editie van Kunstdorp op zondag 6 september is de Stoelendans. De kunstenaars die lid zijn van de organiserende Stichting Kunstkring hebben ieder hun eigen stoel gemaakt. Deze staan die dag in een ‘kring’ op de Brink en aan de uitvoering zult u mogelijk de kunstenaar herkennen.
Tushi Nicolasen over haar stoel: “Bluesmuziek is ritmisch, vol expressie, direct herkenbaar en uitnodigend. Bluesmuziek geeft kleur, nodigt uit tot improviseren. Je bent geen toeschouwer maar wil juist meedoen. Bluesmuziek vertelt een verhaal, straalt sfeer en gevoel uit, schuurt en verbindt. Deze oorspronkelijke volksmuziek met Afrikaanse ‘roots’ was voor mij het uitgangspunt voor het maken van een Kunstkring stoel. Het moest een stoel worden die uitnodigt, een stoel die expressief in kleur en vorm is. Een stoel met herkenning en met een eigen ‘geluid’. Kortom: Een stoel die schuurt maar wel lekker zit!”
Laat u verrassen door dit bijzondere themaobject van de kunstenaars uit Sint Anthonis dit jaar. En bent u zo onder de indruk van het ontwerp dan is er de mogelijkheid de stoel mee naar huis te nemen, uiteraard tegen betaling.

OPENLUCHTEXPOSITIE
Voor de zestiende keer kunt u, aan het einde van de zomer, op de eerste zondag van september weer genieten van een openluchtexpositie die uniek is voor de regio in Oost Brabant. De kunstexpositie tovert de Brink en omgeving in Sint Anthonis weer om tot een expositie met allure van nationale en internationale kunstenaars. Het adembenemende decor van de Brink met zijn prachtige oude bomen en cirkel van gebouwen leent zich prima voor de meer dan 60 verschillende ‘galerietjes”.

ZELF AAN DE SLAG
Niet alleen het werk van professionele beeldhouwers en schilders zijn deze dag te bewonderen. Dit jaar biedt de organisatie op 2 locaties in witte pagode tenten bezoekers en toeschouwers (niet alle) de kans om hun eigen creatie te maken. Vooral jonge bezoekers mogen als eerste hier bij voorkeur gebruik van maken.

MUZIEK EN GEZELLIGE TERRASSEN
In het gemeentehuis maar ook buiten op de Brink en op terrassen is die dag naast kunst kijken ook muziek te beluisteren. Geen mechanische muziek via boxen maar prettige muziekstukken voor wie even uit wil rusten tijdens de tocht langs de tenten en buitenexposities. Voor het voormalig klooster is een theeschenkerij ingericht met bijzondere hapjes. En natuurlijk zijn de terrassen van de omliggende horecagelegenheden open en speciaal ingericht voor deze dag.

VOOR MEER INFORMATIE
De namen van de kunstenaar en informatie over openingstijden, parkeergelegenheid, route naar het terrein enz. kunt u lezen op de website van de Kunstkring: www.kunstkring.com
In het gemeentehuis van Sint Anthonis is die dag in de hal een informatiepunt ingericht waar u ook met vragen terecht kunt. De Brink en het gemeentehuis zijn op zondag 6 september open van 11.00 tot 17.00 uur.

Bijlage foto:
De “Blues Chair” van Tushi Nicolasen