Deel dit artikel ‹ Terug

Groen licht: er kan gebouwd worden in Sint Anthonis!

Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015


Sint Anthonis, 12 augustus 2015:|Zelfbouwers kunnen aan de slag op de woningbouwlocatie De Sprenkel in Sint Anthonis. De Raad van State verklaarde het beroep dat tegen het bestemmingsplan was ingesteld ongegrond. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk en in zijn geheel in werking getreden. “Er staat de gemeente niets meer in de weg om kavels uit te geven”, aldus een blije wethouder Reijnen.

Op de voormalige locatie van basisschool Berg en Beek en de landbouwschool kunnen zelfbouwers aan de slag met de bouw van in totaal circa 40 woningen. Na de zomervakantie kunnen geïnteresseerden zich bij de gemeente inschrijven voor een bouwkavel in het deel ‘De Sprenkel’. Vervolgens worden er op basis van loting opties verleend. Naast ruimte voor particuliere bouwkavels is er ook ruimte voor het initiatief van SIR55 en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
Het bestemmingsplan is zeer flexibel. Er kunnen diverse woningtypes zoals (half)vrijstaande, geschakelde woningen of bungalows gebouwd worden. De gemeente heeft ook de mogelijkheid om de verkaveling aan te passen naar gelang de behoefte van potentiële kopers.

Na het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door de raad in 2014, werd er tegen dit besluit door omwonenden beroep ingesteld bij de Raad van State. Op woensdag 12 augustus 2015 publiceerde de Raad van State de – voor de gemeente positieve – uitspraak.
“En dus gaan we beginnen!” Aldus wethouder Reijnen. “Op korte termijn zullen de kavels ook daadwerkelijk uitgegeven worden en kunnen omgevingsvergunningen aangevraagd en verleend worden. Wij zijn zeer verheugd dat we onze zelfbouwers nu de ruimte kunnen bieden en er is al veel belangstelling.“

Meer informatie
Naar verwachting zal volgend jaar flink gebouwd worden in dit gebied. Het woningbouwproject zal in goede afstemming met de omwonenden, de dorpsraad en andere belanghebbenden worden uitgevoerd. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu melden bij de gemeente Sint Anthonis (telefoon 0485 – 388 888) of bij de lopende initiatieven zoals SIR55 en CPO. Na de zomervakantie publiceren wij via de gemeentepagina in De Omstreeks en de website van de gemeente Sint Anthonis nadere informatie over het plan en de inschrijvingsmogelijkheden en datum van loting, etc.