Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke opening Boerderij & Natuurwinkel Mill

Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015


(H)eerlijk lokaal & Streekvers

Altijd al benieuwd geweest wat voor mooie, lekkere, gezonde en vooral bewuste producten er in het land van Cuijk beschikbaar zijn, maar ook specifiek in Mill en haar kerkdorpen worden geproduceerd? Kom dan op vrijdagmiddag 14 augustus van 16:00 tot 19:00 uur naar de feestelijke opening van de ‘Boerderij & Natuurwinkel’ bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhofweg 5 te Mill!

Een van de meest belangrijke redenen om met dit kleine boerderijwinkeltje te beginnen is om onder anderen de volgende mooie producten onder de aandacht te krijgen;

Wist je dat in Mill bijvoorbeeld eigen wijn gemaakt wordt? Dat in het land van Cuijk het heerlijkste (en dan échte) scharrel varkensvlees wordt geproduceerd? Dat het Millse bier al in de korte tijd dat het bestaat onovertroffen is gebleken in smaak, dat er Millse herderskaas (rauwmelkse schapenkaas), Mills Mutske een scharreladvocaatje van Millse eitjes en heerlijke honing uit st Hubert en Langenboom bestaat? En zo zijn er nog heel veel producten die redelijk onbekend zijn maar kleinschalig en op een duurzame manier worden geproduceerd.

Het kan zomaar zijn dat je naast je biologische groente en/of fruitabonnement van de 2 Linden uit Reek, dat je hier elke week kunt ophalen, een verse brandnetelpesto mee kunt nemen, losse groenten of eetbare bloemen van biologische tuin. Mooie Moes ‘uut’ Mill, dat er net weer heerlijke huisgebakken taarten aanwezig zijn of neem een lekker kopje fairtrade bio koffie versgemalen. En wat dacht je van een heerlijke schepthee van de theemuts in Rijkevoort?

Naast al deze gezonde lekkernijen is er uiteraard ook het handgemaakte schepijs van eigen erf in alle pure smaken (van schapenmelk). Maar ook voor de mensen die gluten-, lactose of suikervrij leven zijn hier geschikte ijssoorten gemaakt. Zonder troep dus!
Kortom, kom kijken, proeven en genieten.

Heb je zelf hele mooie groenten en fruitsoorten maar iets teveel om zomaar op te krijgen, of ken je iemand die mooie producten maakt of teelt, kun je hem/haar of jezelf ook opgeven voor het wekelijkse streekmarktje dat in het weekend op het terras van de Nieuwenhof wordt gehouden. Dit is van 9 tot 13 uur. Waar mensen met een overschot uit de moestuin, huisgemaakte jammetjes, het ruilen van groenteplantjes of alles wat met (h)eerlijk lokaal of Streekvers te maken heeft kunnen komen staan. Dit op een basis van ‘wie het eerst komt het eerst maalt’. Geef je op en voor 10 euro heb je een kraam met een dakje, voor 5 euro mag je een kleedje uitspreiden om je spullen te verkopen op het terras. Uiteraard zijn kinderen met een moestuin of met mooie bloemen uit eigen tuintje ook van harte welkom. Let op, er is slechts een beperkt aantal kraampjes.

Voor vragen of om jezelf op te geven bel met nummer 0636140330 (Marianne van Heijningen).
Opgeven voor een wekelijks biologisch groente abonnement van de 2 Linden uit Reek is ook mogelijk op dit nummer.
Klein voorbeeld ; een groenten en fruitabonnement voor 1 persoon is 8 euro per week. Te betalen aan de twee Linden en hier af te halen.
Fantastische muzikale omlijsting zal verzorgd worden door Marcel en Ronald Peters. Ierse folkmuziek.
Toegang gratis, opening op 14 Augustus tussen 16 en 19 uur

http://www.groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl/