Deel dit artikel ‹ Terug

Plan grote buitenspeeltuin genomineerd

Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015


Het plan om een grote buitenspeeltuin te realiseren in het Land van Cuijk is genomineerd door het VSB Fonds. Uit maar liefst vijfhonderd plannen is het idee van Renuka van Gaal - De Kunder en Kitty Geboers uit Boxmeer geselecteerd. Zij maken nu kans op 25.000 euro voor de realisatie van hun initiatief.

Renuka (33) vertelt: “Het idee voor een grote speeltuin is op 30 april uitgesproken tijdens het startevent van The Young Talent Group. Middels een enquête hebben we vervolgens gepeild of er behoefte is in de regio. Meer dan vijfhonderd inwoners hebben hun stem laten horen. Bijna unaniem zijn zij het er over eens: een nieuwe speeltuin is van harte welkom.”

Vijftig vrijwilligers
Al snel blijkt dat er meer inwoners spelen met het idee om een speeltuin te realiseren. Zo ontstaat de samenwerking met Kitty Geboers. Maar liefst vijftig vrijwilligers hebben al aangegeven dat ze wel willen helpen. Er volgen gesprekken met verschillende belanghebbenden en ervaringsdeskundigen, waarna het plan verder vorm krijgt. Het wordt namelijk niet zomaar een speeltuin.

Renuka - moeder van twee meiden – legt uit: “ Het wordt een grote speeltuin waar ieder – met of zonder beperking – van harte welkom is. Kinderen en ouderen kunnen er genieten van de vrijheid in de natuur, zich creatief uitleven en zich ongemerkt motorisch sterk ontwikkelen. In de dierenboerderij kan er daarnaast geknuffeld worden met allerlei dieren. Er is ruimte om je meegenomen lunch te nuttigen, maar je kunt ook gebruik maken van de lunchroom.”

Dagbesteding
Ze vervolgt: “In deze horecagelegenheid gaan we jongeren met een licht verstandelijke beperking opleiden in de horeca. Daarnaast wordt er dagbesteding opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking; zij zullen het onderhoud van de speeltuin en de verzorging van de dieren voor hun rekening nemen. Hierbij worden we op de achtergrond gesteund en geadviseerd door Pieter en Karen van het Thomashuis Boxmeer.”

Renuka en Kitty presenteren hun plan op 22 augustus om 13.00 uur op de weekmarkt op het Koningsplein te Tilburg. Ze nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn om zo te laten zien dat dit idee echt in een behoefte voorziet.

Foto: Renuka van Gaal – De Kunder.