Deel dit artikel ‹ Terug

De 8e SUMMMERTIME-dag 15 augustus 2015

Geplaatst op: vrijdag 7 augustus 2015


ZUID-AMERIKAANS

Op zaterdag 15 augustus komt Zuid Amerika naar Gennep: vanaf 14.00 uur op de Markt. De muziek dan wel te verstaan met een heerlijk vleugje Spaanse invloeden. Hiervoor staat Voz Cantante garant met opwindende Zuid-Amerikaanse en Spaanse klanken.
Samen met de bekende Cubaanse gitarist/zanger Lucio Garcia, die o.a. rond toerde met de wereldberoemde Buena Vista Social Club uit het Cubaanse Havana. Het belooft een uiterst enerverend en muzikaal interessante middag te worden

Voz Cantate voert de toehoorder met flair, passie en liefde voor melodie mee naar de spetterende en sensuele sfeer van Latijns-Amerika. De uitdrukking: "ilevar la vozcantante" betekent: de eerste viool spelen. Voz Cantante speelt Zuid-Amerikaanse, Cubaanse en Spaanse muziek met op viool en zang bandleider Sabine Vieregge, op gitaar en zang Lucio Garcia, op contrabas Jan Flubacher en op percussie Bennie Mustamu. Het repertoire omvat Boleros , Guajiras en songs van o.a. de Buena Vista Social Club , dansbare salsa, merengue en bachata , Spaanse rumba’s van o.a. de Gipsy Kings en instrumentale gipsy jazz in de stijl van het Rosenberg Trio. Deze zonnige maar ook passionele muziek raakt gelijk je hart. Voz Cantante klinkt dansbaar door de opzwepende tempi en ritmes: de voetjes gaan vrijwel vanzelf van de vloer. Maar ook romantisch en ingetogen verfijnd kan Voz Cantante een gevoelige snaar raken.
Lead-zangeres van Voz Cantate is Sabine Vieregge die, na aanvankelijk een klassieke studie viool aan het Rotterdamse conservatorium, haar liefde én talent voor het zingen ontdekte en zich verdiepte in swingende salsa, Cubaanse muziek, rumba-flamenca en gipsy jazz.

Als altijd is de entree gratis en is het programma Summmertime 2015 terug te vinden op www.summmertimegennep.com