Deel dit artikel ‹ Terug

Vakantiejaarmarkt Mill woensdag 5 augustus 2015 – uitje voor iedereen

Geplaatst op: maandag 27 juli 2015


Win veel geld met prijsvraag

Op woensdag 5 augustus aanstaande is het weer zover. Dan zal in en rond het centrum van Mill weer de grootste en gezelligste Vakantiejaarmarkt van Noordoost Brabant gehouden worden. Op een parcours van zo’n 2 kilometer vindt u er die dag van 10.00 uur tot 18.00 uur ruim 300 marktkramen, leuke attracties voor groot en klein, gezellige terrasjes en uiteraard her en der muziek en entertainment. Parkeren en de toegang is helemaal gratis.

Historie
Dit jaar beleeft de Vakantiejaarmarkt in Mill de 32e editie. In 1984 werd deze voor het eerst gehouden en dat op initiatief van de weekmarkt. Eens per jaar wilden zij een grotere markt organiseren met veel kooplieden, entertainment en gezelligheid. Wel nu, dat is gelukt. Want nog elk jaar trekt deze Vakantiejaarmarkt naar schatting 20.000 bezoekers naar het Millse centrum. De Vakantiejaarmarkt wordt elke eerste woensdag van de bouwvakvakantie gehouden, mits deze gelijktijdig valt met de Nijmeegse Vierdaagse, dan is het een week later. In 2016 is de bouwvakvakantie nog wat later dan dit jaar. Vandaar dat in 2016 de Vakantiejaarmarkt pas op woensdag 10 augustus gehouden zal worden. Noteer deze alvast in uw agenda.

Organisatie
De Vakantiejaarmarkt wordt sinds 2006 georganiseerd door RKSV Juliana Mill en Stichting Activiteiten Mill. Zij hebben hierbij assistentie van organisatiebureau Koolen en Koolen. Deze laatste organiseren door heel Nederland vaker van dit soort grote markten. Door hun ervaring en netwerk biedt de Vakantiejaarmarkt in Mill elk jaar een gevarieerd aanbod aan handelswaar. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer her en der attracties voor kinderen, live muziek en gezellige terrasjes.

Centrumbewoners
Sinds vorig jaar wordt het afval in Mill op woensdag opgehaald. In het verleden was dat op maandagen. Bewoners van de straten die door de Vakantiejaarmarkt zijn afgesloten, worden daarom verzocht hun GFT container voor ’s ochtends 7 uur buiten het parcours neer te zetten wanneer zij hem leeggemaakt willen hebben. Omdat in de straten waar de Vakantiejaarmarkt plaats zal vinden al op dinsdagavond 4 augustus kramen en verkoopwagens geplaatst zullen worden, zijn deze vanaf dinsdagavond afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van deze straten worden verzocht hun auto voor dinsdagavond buiten het parcours te parkeren.

Prijsvraag
Ieder jaar opnieuw is er in de aanloop naar de Vakantiejaarmarkt in Mill een prijsvraag waarmee u een kans kunt winnen op veel geld. Want naast een aantal cadeaubonnen die er verloot gaan worden bestaat de hoofdprijs uit een Staatslot met jackpot. Op woensdag 5 augustus worden deze prijzen onder alle juiste inzendingen verloot.

De vraag van dit jaar is:
Dit jaar is er op initiatief van Ontdek Mill het project Kunst en Kazematten. Maar wat was de naam van hun kunstproject in 2014?
A Kunst op de Raam
B Kunst in de Beweegtuin
C Kunst in de Wijk
D Kunst en Sport
E Kunst en Shoppen

Stuur uw oplossing voor woensdag 5 augustus 2015 naar info@uitinmill.nl of per post naar:
Vakantiejaarmarkt Mill
Beatrixstraat 13
5451 ZB Mill

Op woensdag 5 augustus leest u op o.a. www.Vakantiejaarmarkt.nl wie de winnaars zijn van het Staatslot en de cadeaubonnen. Op deze website is nu ook al meer informatie te vinden over de Vakantiejaarmarkt in Mill. Graag tot ziens in Mill.
advertentie