Deel dit artikel ‹ Terug

Vrijwilligerspenning voor Rinus Kersten

Geplaatst op: maandag 27 juli 2015


Cuijk, 23 juli 2015 – Op zondag 26 juli a.s. wordt de heer M.H. (Rinus) Kersten (82) onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding wordt uitgereikt door wethouder Rob Poel na afloop van de Heilige Mis in de kapel van Maartenshof in Cuijk.

De heer Kersten is van 1 september 1988 tot 1 mei 2015 een actieve vrijwilliger geweest. Hij heeft gedurende deze 27 jaar de volgende werkzaamheden verricht.

Opname en uitzending H. Mis in kapel Maartenshof
Filmopnames en live-uitzending van diverse feestelijkheden in Cuijk zoals pronkzittingen, de boerenbruiloft en de optocht tijdens carnaval;
Montage van beelden op DVD ten behoeve van uitzendingen op de huis TV
Technische ondersteuning tijdens het wekelijkse muziekuur (beeld en geluid) in de studio.

Dankzij de heer Kersten hebben de bewoners van diverse locaties van zorgcentra Pantein kunnen genieten van mooie herkenbare beelden. Hij stond open voor alle technische ontwikkelingen en hij heeft hierin meegedacht en gewerkt. Door opnames van vele jaren, heeft hij unieke beelden vastgelegd van Cuijk en omgeving! Naast Pantein was hij ook actief voor ander organisaties, zoals Kiwanis Land van Cuijk en de Oranjefeesten!

De heer Kersten heeft veel goeds gedaan en veel betekend voor de gemeenschap Cuijk. Hij stak veel tijd in het vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en die waardering krijgt hij, want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan hem de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk toe te kennen.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.