Deel dit artikel ‹ Terug

Glasvezelcampagne gestart

Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2015


Zo, de kop is er af. De glasvezelcampagne is gestart in het Land van Cuijk. Hugo Bens (Haps), Frans van Schayik (Langenboom) en Noud van Vught (Rijkevoort) zijn de bestuurders van de kersverse coöperatieve vereniging LVCNET u.a. De eerste advertenties hebben in de weekbladen gestaan. Projectmanager van LVCNET, Arjan Eising, heeft een interview over glasvezel op TV Land van Cuijk gegeven en alle dorps- en wijkraden zijn bijgepraat. ‘Ze zien los’, zouden ze tijdens de Metworst roepen. En zo is het.

De missie
LVCNET heeft als doel een 100% dekkend glasvezelnetwerk te realiseren in het Land van Cuijk. In alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden. Met glasvezel kun je veel sneller internetten, super HD en interactief tv kijken, radio luisteren en goedkoop telefoneren. Sneller internet hebben we nodig voor zorg, educatie, werken, wonen en ontspanning. Glasvezel heeft een betere kwaliteit en is goedkoper. Met glasvezel bent u klaar* voor de toekomst.

Sluit uw dorp aan
Op 30 juli (Haps), 5 augustus (Mill), 10 september (Escharen) en 1 oktober (Boxmeer) houden we speciale informatieavonden* voor inwoners die mee willen helpen met de glasvezelcampagne. Wilt u meehelpen of kent u mensen die staan te popelen om een snelle internetaansluiting te krijgen, bezoek dan één van de avonden. Plaats en tijd vindt u op www.lvcnet.nl.

Fiets mee
Op zondag 26 juli start in Boxmeer Rondje 33*. Een fietstocht door alle 33 kernen in het Land van Cuijk. De fietsroute verbindt de 33 kernen met elkaar. Het glasvezelnetwerk verbindt alle inwoners in de 33 kernen. Daarom lijkt het ons een leuk idee om de betrokken wethouders mee te laten fietsen. Met een speciale ‘snelle’ fiets met haspelwagen inclusief glasvezel. Voor en achter de wethouders en de bestuurders van de coöperatie rijden reclameauto’s mee, zodat we het ‘Tour de France’-gevoel krijgen. Was u toch al van plan mee te doen en/of ondersteunt u de glasvezelcampagne, fiets dan met ons mee. We vertrekken om 8.30 uur vanaf het burgemeester Hengstplein in Boxmeer. Gezellig!

Belangrijke data
26 juli Aftrap glasvezelcampagne tijdens Rondje 33.
30 juli Informatieavond voor vrijwilligers in Haps
5 augustus Informatieavond voor vrijwilligers in Mill
10 september Informatieavond voor vrijwilligers in Escharen
1 oktober Informatieavond voor vrijwilligers in Boxmeer

www.lvcnet.nl