Deel dit artikel ‹ Terug

Millse Willem Pluk scoort als Mr Trumpet hit in Canada

Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2015


De gebroeders Willem en Guus Pluk zijn in Mill geen onbekende. Al 6 jaar runnen zij samen succesvol muziekschool Music Fun in Mill, die destijds opgestart is door Willem. Deze laatstgenoemde treedt naast zijn bezigheden als muziekdocent zo’n 70 a 80 keer per jaar op met diverse bands, solo en met een orkest van de Koninklijke landmacht in binnen en buitenland.

Voorheen speelde hij veel met commerciële bands, maar tegenwoordig net zoveel of nog meer met bekende en minder bekende Dj’s.

“Het begon een jaar of 4 geleden toen iemand in een club tegen me zei, hey, zo meespelen met een Dj dat kun jij toch ook wel of niet,” vertelt Willem. “De eerste boeking was snel daarna een feit in diezelfde club, want daar speelde ik twee weken later een zelf uitgekozen nummer met een Dj. Ik weet nog wel dat ik mijn ogen open deed na het spelen en toen iedereen met open mond stond te kijken. Dat hadden ze blijkbaar nog nooit gehoord, een trompettist samen met een Dj. Saxofoon, percussie, zang dat wel, maar trompet.. Toen ging het heel snel.”

Momenteel werkt hij vast voor een aantal bookings agency’s. Daarnaast als freelance trompettist en sinds 2 jaar ook met eigen werk onder het label VOC records. “Het concept heet Shakes + Seven, we maken eigen muziek en brengen dit uit via Beatport, Itunes en Spotify. Ik kreeg op een dinsdagochtend ineens een berichtje van de platenmaatschappij die mededeelde dat het nummer op 27 was binnen gekomen in Canada. Dan ga je kijken en staat je nummer tussen grote internationale namen. Dat is toch wel even wennen.”

Dj en producer is Chris Shakes, van oorsprong Roemeens en door hun zangeres naar Nederland gehaald. “Met deze muzikale man nam ik onlangs het nummer ‘Mambo’ op. Deze track staat op het moment op plaats 22 in de Canadese hitlijst.”

Meer info vindt u op www.mrtrumpet.nl