Deel dit artikel ‹ Terug

Van stevige rock tot smartlappen in Mill

Geplaatst op: donderdag 10 september 2009


Kermisprogramma brengt veel variatie in café Royal

Ook dit jaar heeft café Royal aan de Kerkstraat in Mill weer een vol muziekprogramma tijdens de Millse kermis. Het varieert van stevige rock tot smartlappen en van rock-‘&-roll tot achtergrondmuziek tijdens het eieren bakken. Naast nieuwe acts staan er ook (oude) bekende op het podium. Zo komt ook dit jaar weer iedereen aan zijn trekken bij café Royal.

Zaterdagavond 19 september begint het allemaal met Desolation en Bulldog-LT. Desolation is een Langenboomse band en was vooral actief in de jaren zestig en zeventig en geen onbekend gezelschap. Wel op een iets lager pitje, maar na 40 jaren bestaan ze nog steeds. Desolation speelt muziek uit de jaren zestig-zeventig en. Bulldog-LT, ook uit Langenboom speelt Bluesrock muziek. Dat wil in de praktijk zeggen dat eigenlijk vrijvertaald bijna alle blues muziek is overgoten door een vette rock sound.
Vanaf 13.30 uur hoort en ziet u er op zondagmiddag diverse smartlappenkoren. Deze dweilen langs alle horecagelegenheden en doen gezamenlijk een finale in de feesttent. Bij café Royal kan men vanaf 18.00 uur rocken met Robbie Hooker and the Redlightdistrict. Maandag is er vanaf 19.00 uur vette rock met M-Way-6 en de kermis wordt bij café Royal op dinsdag afgesloten met beer en egs (gebakken eieren).

Dit en meer tijdens de Millse kermis in café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Broer en Ineke van Thiel wensen iedereen een prettige kermis. www.caferoyalmill.nl

Ook in grandcafé zalen het Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill is het volop feest tijdens de Millse kermis. Uniek is het optreden van amusementsorkest Chatterbox die voor 2 optredens bij het Lagerhuis terug zijn van weg geweest. Maar ook zijn er smartlappenkoren te horen en voor de 11e keer is er een Trance-Night-Party.

Jos Driessen en Henny vd Cammen vormden zo’n 15 jaar duo Chatterbox. Ruim 11 jaar geleden stopten ze er mee. Maar op zaterdag 19 september vanaf 21.00 uur en maandag 21 september vanaf 19.00 uur staan ze weer op het podium van het Lagerhuis. Die avonden laten ze met hen muziek het verleden herleven. Natuurlijk spelen ze ook de actuele dans en feesthits. Op zondagmiddag bezoeken vanaf 13.30 uur diverse smartlappenkoren het Lagerhuis tijdens het smartlappenfestival. Tevens kunt u er die middag vanaf het terras het passerende truckersconvooi bekijken en beluisteren. Vanaf 20.30 uur draaien er die zondagavond diverse DJ’s tijdens de 11e Trance-Night-Party.

Patrick, Stephan en Hanneke Weren van grandcafé zalen het Lagerhuis wenst iedereen een geweldige kermis. www.lagerhuismill.nl

Vijf dagen kermis in de Kroeg

Sinds 1 september is de Kroeg aan de Hoogstraat in Mill open. Dit café wat tot die datum als de Geminte door het leven ging heeft voor de komende kermis al een vol programma weten te programmeren. Dit alles varieerd van smartlappen tot een feest DJ en van lokaal talent tot de landelijk bekende Erik Hulzebosch. Kortom, feest in de Kroeg.

Het feest rond de Millse kermis duurt in de Kroeg in Mill vijf dagen. Het begint op vrijdagavond 18 september met kaslichten met DJ Jack. Het gaat op zaterdagavond door met een optreden van Re-Sound en op zondagmiddag zijn er vanaf 13.30 uur diverse smartlappenkoren te horen. Die zelfde dag vanaf 20.00 uur live music met 7 pieces disco funk en soul classics. Erik Hulzebosch staat op maandagavond samen met feest DJ Japie op het podium van de Kroeg en op dinsdagavond wordt de kermis afgesloten met huis DJ Emil.

Een vol programma dus in de Kroeg tijdens de Millse kermis. De kersverse horecabaas Harm Daverveld wenst iedereen een prettige kermis. Zie voor meer informatie ook www.dekroegmill.nl.