Deel dit artikel ‹ Terug

400 vrijwilligers gezocht voor glasvezelcampagne

Geplaatst op: dinsdag 14 juli 2015


30 juli eerste informatieavond voor  vrijwilligers

Volgend jaar start een informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk aan te leggen. Op 30 juli organiseert LVCNET de eerste informatieavond voor vrijwilligers. Er zijn 400 vrijwilligers nodig die de ruim 40.000 gezinnen informeren over de mogelijkheden van glasvezel. De vrijwilligers krijgen een training die begin oktober van start gaat.

De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt u de glasvezeldeskundige van de
buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en  organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in hun dorp komt, is er wel een taak.

Training in oktober
In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als vrijwilliger speelt u een belangrijke rol. U geeft de buren de juiste informatie over glasvezel. Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.

Waarom glasvezel?
In Nederland zijn circa 2 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun breedbandnetwerk in het Land van Cuijk niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt door het toenemende internetgebruik.
Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%. Uit onafhankelijk onderzoek door TU Eindhoven blijkt dat we over 10 jaar een  downloadsnelheid willen van 885 Mb per seconde. Terwijl we nu al tevreden zijn met 50 Mb. De gewenste uploadsnelheid ligt tegen die tijd op 125 Mb per seconde. De netwerken van KPN en Ziggo komen nu niet veel verder dan 200 Mb down- en 20 Mb upload. Glasvezel haalt met gemak 900 Mb, zowel bij  down- als uploaden.

U kunt zich aanmelden alsvrijwilliger op www.lvcnet.nl.
U vindt er ook alle informatie over de taken.
Jong of oud: We hebben iedereen nodig.