Deel dit artikel ‹ Terug

Kunst & Kazematten Land van Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 10 juli 2015


Van 5 mei t/m 27 september 2015: Kunst & Kazematten Land van Cuijk
Landgoed De Barendonk Beers is hekkensluiter door laatste kunstwerk op de Maaslinie te plaatsen!


Vincent van Goghkoe
Het project Kunst & Kazematten strekt zich uit over ruim 30 locaties (kazematten) aan de Peel-Raamstelling (Mill-Grave) en de Maaslinie (Grave-Cuijk-Oeffelt). Werden het project en de route reeds op 5 mei geopend, een aantal kunstenaars heeft zich laten inspireren gedurende de looptijd van het project.  Zo ook de ‘Vincent van Goghkoe’ van Landgoed De Barendonk, gemaakt door Ank Thijssen. Ank heeft met het kunstwerk een aantal zaken bij elkaar willen brengen. Allereerst is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf; dit heeft Ank geïnspireerd om een koe te beschilderen met afbeeldingen van Vincent van Gogh. Daarnaast is een koe een  uitermate vreedzaam dier, waarmee ze invulling heeft gegeven aan het thema ‘Vrede’, dat centraal staat bij deze kunstroute langs kazematten. Bovendien voelde Van Gogh zich bevrijd als hij maar kon schilderen. Tevens is de koe het visitekaartje van Landgoed De Barendonk, ze staat je zelfs op te wachten bij aankomst op het landgoed. Ten slotte, of het nu toeval is of niet, Vincent van Gogh begon zijn kunstschildersleven in Nuenen, dat helaas maar een jaar of 7 heeft geduurd. Ank Thijssen is verbonden aan Atelier Nuenen.  

Onthulling
Op vrijdag 10 juli zal om 10.30 uur de koe op de kazemat in Katwijk (nabij het Kazemattenmuseum Katwijk) worden onthuld aan Wethouder Jos Nielen van de gemeente Cuijk en melkveehouder in Katwijk. Hopelijk zal hij deze koe met liefde adopteren en tijdelijk aan zijn eigen  veestapel willen toevoegen.   

Gratis routeboekje
Het gratis boekje met informatie en route is onder andere verkrijgbaar bij de (meeste) Toeristische Ontmoetingspunten in het Land van Cuijk (ao. Hotel Cuijk, VVV-TOP Cuijk, Landgoed de Barendonk). 

Meer informatie

Kunst & Kazematten is een initiatief van Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill (i.s.m. oa. Stichting CRT Cuijk).  Bert Verweijen, 06-50449297 Sandra Reusen, 06-34343040 www.kunstinlandvancuijk.nl