Deel dit artikel ‹ Terug

De regio kijkt uit naar Woodstock@Roepaen

Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015


Voor de derde keer op rij wordt op de tot hippieparadijs omgetoverde binnenplaats van Klooster Roepaen een eerbetoon gebracht aan ‘s werelds eerste festival uit de muziekgeschiedenis; Woodstock. Inmiddels is het zogeheten Woodstock@Roepaen regionaal bekend en berucht en wordt het meermaals bestempeld tot het beste hippiefestival van Nederland. Om de spanning op te bouwen maakte Roepaen Podium de namen van de bands die gecoverd zullen worden dan ook één voor één bekend. En sinds vorige maand is de line-up dan eindelijk compleet. Op de laatste zaterdag van augustus zijn er tributes aan: Joe Cocker, The Doors, Fleetwood Mac, The Who, Cream en The Black Crowes.

Veel van de Nederlandse artiesten die op het festival een ode aan deze muzikale goden van vroeger brengen, zijn voor de trouwe Roepaen-bezoeker inmiddels bekend. In het kader van de Multimate Undercoversessie-reeks stonden zij het afgelopen jaar namelijk meermaals in het klooster op de planken. Daarbij was het concept niet veel anders dan dat van Woodstock@Roepaen. Muzikanten uit bekende (Krystl, De Staat, Marike Jager) en minder bekende Nederlandse bands kruipen in de huid van hun helden uit het verleden, om in een gelegenheidsformatie een spectaculaire tribute neer te zetten.

“En net als de voorgaande twee edities schitteren die coveracts op onze kloosterbinnenplaats, die we versierd hebben met love, peace en flowerpower!”, aldus Tonnie Kuijpers van Roepaen Podium. “De afgelopen keren hebben we gemerkt dat jong en oud goed samengaan wanneer het op muziek en sfeer aankomt en dat is nou juist de charme van dit kleurrijke festival”. Het feest in Ottersum is een eerbetoon aan het originele Woodstock uit ’69, welke bij veel mensen nog goed in het geheugen gegrift staat. Onder het motto ‘Peace & Music’ kwamen hippies destijds samen om te luisteren naar jonge, opkomende artiesten, die uiteindelijk allemaal zijn uitgegroeid tot ‘de groten der aarde’. Net als toen kan men bij Woodstock@Roepaen tussen het dansen en feesten door tot rust komen bij de vele chill-plaatsen en genieten van een drankje en een hapje. “Want ook dat hoort bij de hippiesfeer van de sixties”.

Woodstock@Roepaen begint op zaterdag 29 augustus om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 01:00 uur ‘s nachts.
De entree bedraagt €17,50- (vvk) en tickets zijn te verkrijgen via roepaen.com.