Deel dit artikel ‹ Terug

Studenten Toerisme ROC volgen Land van Cuijk-academie

Geplaatst op: dinsdag 7 juli 2015


De vijf gemeenten in het Land van Cuijk werken nauw samen. Die samenwerking is vastgelegd in een Strategische Visie met daarbij vijf hoofdonderwerpen, waarvan Recreatie en Toerisme er één is. Reeds op 1 januari 2014 is binnen dit thema de nieuwe toeristische organisatie van start gegaan: het Regionaal Bureau voor Toerisme-Land van Cuijk (RBT-LvC), dat zich inzet voor de profilering van de regio.

Binnen de uitvoeringsagenda van dit thema wordt nu tevens gewerkt aan een nieuw project: de ROC Land van Cuijk Academie. Eerste jaars studenten Toerisme van ROC de Leijgraaf in Cuijk krijgen dit traject aangeboden dat bestaat uit een aantal gastlessen, bedrijfsbezoeken, een groeterstrip en een leerplekstage op de Bedrijvig Beurs op 23 en 24 september bij één van de toeristische partners. Het project, gefinancierd door de 5 gemeenten en ondersteund door het RBT, beoogt een aantal resultaten:
Verbinding leggen tussen de drie O’s: onderwijs – ondernemers – overheid;
Young Professionals het toeristische gedachtegoed bijbrengen die ze gaan toepassen in de gastvrijheidsindustrie Land van Cuijk;
Jongeren enthousiast en trots maken op alles wat het Land van Cuijk te bieden heeft.

Stage in het Land van Cuijk

Het traject is in januari van dit jaar gestart met een tweetal introductielessen over onder meer de Identiteit van het Land van Cuijk, de invulling van het toeristisch concept, de toeristische structuur en de promotie van de regio. Deze gastlessen en het totale project worden verzorgd door Sandra Reusen (ReusenProjectN), die eerder de Land van Cuijk-Academie ontwikkelde en doceerde aan de (nieuwe) groetersgroep in het Land van Cuijk. Met deze kennis op zak zijn de studenten in februari-maart begonnen aan hun stage, waarbij het merendeel stage heeft gelopen bij Toeristische Ontmoetingspunten en/of toeristische bedrijven in het Land van Cuijk. De opgedane kennis werd daardoor direct uitgerold en toegepast in de regio.

Toerisme op de Bedrijvig Beurs
In mei is vervolgens verder gegaan met een specifieke opdracht gekoppeld aan de Bedrijvig Beurs op 23 en 24 september in het Ebben Inspyrium. Een aantal toeristische bedrijven in het Land van Cuijk presenteert zich tijdens deze beurs met ieder een eigen promotiestand.
Deze bedrijven zijn: Fitland XL Mill, Hampshire Hotel Dormylle, Hotel van der Valk Cuijk-Nijmegen, De Lamperse Hei Wanroij en Regio Land van Cuijk/Landvancuijk.nl. De 1e jaars studenten toerisme worden klaargestoomd om hun steentje te gaan bijdragen middels oa. voorbereidende werkzaamheden en bemensing gedurende de twee beursdagen.

Bedrijfsbezoeken en speedsollicitaties

De afgelopen weken hebben de studenten door middel van uitgebreide bedrijfsbezoeken de bedrijven leren kennen. Daarna zijn er door de bedrijven vacatures uitgezet die aansluiten bij hun specifieke personeelswens tijdens de beurs. De studenten mochten ieder twee vacatures kiezen en hierop solliciteren tijdens een speed-sollicitatie-sessie die op 25 juni jl. naar tevredenheid van alle partijen plaatsvond. Inmiddels zijn de studenten gekoppeld aan een bedrijf en worden zij na de vakantie voorbereid op hun specifieke taak tijdens de Bedrijvig Beurs. Daarna zal het project in samenwerking met alle partijen worden geëvalueerd om te kijken welke verbeterpunten wenselijk zijn en of dit project dient te worden gecontinueerd. Tot nu toe zijn de reacties en bevindingen positief.

Meer informatie

Sandra Reusen, Projectbegeleider ROC-academie | 06-34343040 | sandra@reusenproject-n.nl
advertentie