Deel dit artikel ‹ Terug

Gastouderbureau Roos / kinderdagverblijf de Kei winnaar Ondernemersprijs 2015

Geplaatst op: maandag 6 juli 2015




Op vrijdagavond 3 juli werd de winnaar bekend gemaakt van de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2015. Iedereen kon tot 1 juni bedrijven voor deze titel nomineren. Vervolgens bogen diverse juryleden waaronder een aantal lokale ondernemersclubs zich over deze 10  genomineerde bedrijven en gaven punten. Ook het publiek kon stemmen via een online poll, maar ook gaven de genomineerden elkaar  punten. Daarnaast maakte ook de bedrijfscontactpersoon van de gemeente Mill en Sint Hubert deel uit van de jury.

Genomineerd voor de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2015 waren:
Gymert Sports & Lifestyle Mill
Fiore Uitvaartzorg Sint Hubert
Gastouderbureau Roos – Kinderdagverblijf de Kei Mill Optiek Paul van den
Dries Mill Klomp Keukens & Interieurbouw Mill Geert & Henk Trading Mill
Verweijen ICT Mill Albert Heijn v.d. Ven Mill Allesonlinekopen.nl van Wux
Mill Klomp Advies Mill

Tijdens een gezellige avond in partycentrum Fitland XL in Mill werd afgelopen vrijdag de winnaar bekend gemaakt door wethouder Jos van den Boogaart. Bij het nomineren roemden inzenders van gastouderbureau Roos en kinderdagverblijf de Kei vooral de klantvriendelijkheid,  betrokkenheid, creativiteit en het enthousiasme van Anita en haar medewerkers. Maar ook het zien van kansen en mogelijkheden en het  vermogen deze om te zetten in concrete resultaten zorgde voor waardering bij het publiek en overige juryleden.

Meer informatie over gastouderbureau Roos – kinderdagverblijf de Kei uit Mill:
1 Hoe lang bestaat uw bedrijf?
Gastouderbureau ROOS bestaat vanaf 1 januari 2006. Op 10 mei 2015 hebben we de officiële opening gehad van kinderdagverblijf De Kei. We  hebben daarna twee weken gehad waarin de kinderen konden wennen en vanaf maandag 1 juni zijn we officieel gestart.

2 Waarom bent u dit bedrijf begonnen / waarom en wanneer hebt u dit bedrijf overgenomen?
Gastouderbureau ROOS is toevallig op mijn pad gekomen, mijn echtgenoot Mat zag een advertentie staan en die zei dat is echt iets voor jou. Ik  ben me hier in gaan verdiepen en het leek me inderdaad wel iets wat bij me paste. Ik zou veel contact met mensen hebben en dat is iets wat  me heel erg aansprak. Verder vind ik het belangrijk dat kinderen opgevangen worden in een veilige omgeving, zodat ouders met een gerust  hart naar hun werk kunnen. Daar probeer ik nu een steentje aan bij te dragen. Ik had veel last van mijn rug, daardoor was het moeilijk voor me  om werk te vinden. Nu kon ik zelf mijn werk indelen.  Voor 4 jaar terug bestond het idee om een groen kinderdagverblijf te beginnen, zodat de  kinderen lekker veel buiten kunnen zijn, in de moestuin, de grote buiten speelruimte of bij de dieren. Ik had deze wens zodat we ouders alles  kunnen bieden op het gebied van kinderopvang. Nu hebben we gastouderopvang, peuteropvang en BSO opvang bij gastouders en opvang in kinderdagverblijf De Kei.

3 wat zijn uw toekomstplannen met dit bedrijf?
Wij hopen dat er in de toekomst nog meer kindjes gebruik maken van de opvang bij onze lieve super gastouders. Voor het kinderdagverblijf  hopen we in de toekomst een wachtlijst te krijgen, haha. We proberen ons te onderscheiden door het geen we te bieden hebben. Wij hopen  dat niet alleen de kinderen maar ook de ouders van de kinderen een Kei mooie en onvergetelijke tijd beleven op kinderdagverblijf De Kei!

4 verwacht u groei binnen uw bedrijf of start u nog extra bedrijfsactiviteiten?
Wij verwachten zeker nog groei, zowel bij de gastouders als bij kinderdagverblijf De Kei.

5 wat is er mooi aan uw onderneming en of wat is er mooi aan ondernemer zijn?
Ik vind het mooi om te zien dat kinderen en ouders het naar de zin hebben bij onze gastouders. We zijn en blijven kleinschalig, waardoor de  lijnen kort zijn mocht er iets zijn dan pikken we dat meteen op.  Het is geweldig om te zien hoe de kinderen zich vermaken op kinderdagverblijf De Kei. Ze krijgen allemaal overalletjes aan en laarzen en dan gaan ze naar buiten, om de dieren (konijnen, Cavia's, kippen, haan, twee hangbuikzwijntjes en de geiten) te voeren en te verzorgen. De varkens laten zich borstelen door de kinderen en gaan er uitgebreid voor liggen. In het begin is het allemaal wel spannend voor de kinderen, maar als ze zien dat andere kinderen bij de dieren lopen dan nemen ze dat snel over. Ook helpen de kinderen met het verzorgen van de moestuin en de fruitbomen. De zandbak met de waterpomp is ook erg in trek bij de kinderen. We streven ernaar om 60 % van de dag buiten te zijn. Ons motto is: Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Ook is er de mogelijkheid om buiten te slapen. Kinderen moeten bij ons vies mogen worden, zodat ze zich lekker kunnen uitleven in de grote buiten speelruimte bij kinderdagverblijf De Kei. Het mooie aan ondernemen zijn is dat je eigen baas bent, zelf je afspraken inplant en je natuurlijk met alle plezier en zonder moeite voor 200% inzet. Er is ook wel een nadeel en dat is dat je nooit meer afgewerkt
bent................ maar dat is natuurlijk weer een luxe probleem.