Deel dit artikel ‹ Terug

De Steenakker klaar voor nieuwe theater seizoen 2015-2016

Geplaatst op: donderdag 2 juli 2015


Voor het tweede jaar presenteert Huistheater De Steenakker in Haps een opvallende korte serie met bekende namen en jonge talenten op het gebied van cabaret en muziek. Informatie en reserveren zie website: www.desteenakker.nl

De Steenakker is trots op haar nieuwe programma. Na een mooie start vorig jaar en met een publieksopbouw die in één seizoen gegroeid is naar een dubbel aantal bezoekers, ziet het huistheater met vertrouwen het tweede theaterseizoen tegemoet.

De cabaretserie bestaat merendeel uit try-outs. Bekende namen zijn Jochen Otten (vrijdag 30 okt) met ‘Overwegend Droog’. Een programma vol droge humor en diepgang. Maartje en Kine (27 november) zijn bekend van televisie. Twee frisse en zeer muzikale meiden. Met hun programma ‘De Goldberg Machine’ belooft het een feest te worden op de Steenakker. Dian Liesker (13 november) is veelzijdig, van gevoelig tot aan een grof randje kom je haar tegen in ‘Aangeschoten wild’. Haar kracht is hoe ze vertelt: met nuchtere toon en absurde wendingen. En tot slot Patrick Nederkoorn (15 januari). Geen try-out maar een reprise van zijn debuutprogramma ‘Code Rood’ waarin hij de participatie maatschappij fileert in een persoonlijk en geëngageerd programma. Alle cabaret voorstellingen zijn op vrijdagavonden, aanvang 20.15 uur. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met Schouwburg Cuijk.

Het muziekprogramma is weer samengesteld door Chris Tangelder (voormalig programmeur Roepaen in Ottersum). In een reis rond de wereld word je meegenomen van Blues, Americana, tot Folk en Flamenco. De serie begint op 20 september met de uit Brabant afkomstige singer-songwriter Alex Roeka. Zijn nummers kenmerken zich door grimmige levenslust, bijtend engagement, vreugde en pijn van de liefde. Daarna is op 11 oktober Folk, Blues en Bluegrass te horen in een dubbelconcert met Tom Mank, Sera Smolen, Terry Burns en Ron Kristy. Heel bijzonder belooft het concert op 21 februari met de in België geliefde accordeonist Tuur Florizoone te worden samen met de wereldwijd geprezen sopraan Claron MacFadden! Zij brengen nummers uit het Great American Songbook, waarin componisten als Cole Porter, George Gerswin en Duke Ellington staan opgenomen. Op 12 maart is de uit Megen (Oss) afkomstige Marij van den Boom met haar muziektheater programma ‘Door de Straten’ te zien. Marij zingt persoonlijke liedjes, soms confronterend en scherp, ontroerend of met humor maar hoe dan ook vol van herkenning. De zomer wordt aangekondigd met Flamenco van hoge kwaliteit en mét dans door Trio Primos Del Norte op 17 april. De serie wordt op 22 mei afgesloten door Jodymoon, bestaande uit multi-instumentalist Johan Smeets en de uit Eindhoven afkomstige zangeres Gigna Janssen. Zij brengen liedjes op de rand van pop, singer-songwriter, klassiek en folk. Muziek die betoverend is. Alle concerten zijn op zondagmiddag, aanvang 16.00 uur (behalve Trio Primos Del Norte: aanvang 15.00 uur)

Na afloop is er in de Steenakker altijd een nazit en op zondagmiddag met ‘soep van het huis’.

www.desteenakker.nl