Deel dit artikel ‹ Terug

Wandeling door unieke natuur Broekse Wielen in Gassel

Geplaatst op: maandag 29 juni 2015


Natuurgidsen van IVN Grave organiseren op zondag 19 juli een wandeling door het natuurgebied bij de Broekse Wielen in Gassel (gemeente Grave), ook wel “Vogelshoek” genoemd. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Startpunt is de ingang van het natuurgebied aan de Bordscheweg in Escharen.

Juweeltje
Natuurgebied de Broekse Wielen is een reservaat dat bestaat uit rivierduinachtig terrein, dat in een oud stroomdal van de Maas ligt. De grote afwisseling in het gebied is heel bijzonder. Er liggen hier waterplassen (wielen), delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderlandschap dicht bijeen. Het gebied staat al lange tijd bekend als een juweeltje.
Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over het ontstaan van de Broekse Wielen en wat er allemaal leeft en groeit. Een reptielen en amfibieën deskundige laat zien wat er zoal in de wielen leeft. Mogelijk laat de kamsalamander zich die dag zien.

Deelname
De wandeling is niet alleen interessant voor volwassenen; ook voor kinderen is de wandeling leuk en leerzaam. De route is niet geschikt voor rolstoelen.

Deelname aan deze wandeling is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.