Deel dit artikel ‹ Terug

Dit weekend Hippisch Festijn Grave en Raamdalfair

Geplaatst op: donderdag 25 juni 2015


Paardensport en Buitenbeleving

Escharen/Grave – Dit weekend komt de liefhebber van het buitenleven helemaal aan zijn trekken op het Hippisch Festijn Grave. Vanaf vrijdag 10.00 uur drie dagen lang paardensport op het sfeervolle wedstrijdterrein, kraampjes om rond te snuffelen en een gezellig terras waar het volop genieten is van dit Brabantse evenement. Op zondag wordt het Festijn aangevuld met de Raamdalfair en dat betekent allerlei demonstraties waaronder Westernrijden door Wendy van Osch en Spaanse paarden in een bijzondere demo van veehouden, nog meer kraampjes met producten uit en informatie over het Brabantse buitenleven. Dat het terrein van vrijdag tot en met zondag gratis toegankelijk is maakt het dagje uit voor het hele gezin nog aantrekkelijker.

Het Festijn wordt door bezoekers én deelnemers enorm gewaardeerd. Onder meer door Hanneke Ariëns uit Beers die al meer dan 10 jaar trouw deelneemster is aan het Festijn. “Waarom ik al jaren naar dit Festijn kom? Dat is omdat ik het één van de meest gezellige en leukste concoursen van het jaar vind. Dat in Grave zowel het springen als de dressuur op het programma staat zorgt voor sfeer en is dan ook een hele grote pré,” gaf zij tijdens de vorige editie enthousiast haar motivatie om deel te nemen weer.

Op de Raamdalfair die zondag op het zelfde terrein als het Festijn wordt georganiseerd komen kraampjes met producten voor en informatie over het Brabantse buitenleven en worden er demonstraties gegeven. Om 11.00 uur start het demonstratieprogramma in de rijhal met Eva Eigenhuijsen van Pony- en Paardenvereniging ’t Raamdal met een mendemonstratie. Western specialiste Wendy van Osch uit Escharen toont deze stoere tak van de paardensport, en eveneens uit Escharen komt Heidi van Noordenburg die met haar Tiamo de bijzondere band tussen mens en paard(je) laat zien. Deze demonstraties en diverse lezingen worden gegeven in de overdekte rijhal. Weer of geen weer, het is dus altijd goed toeven aan de Beerschemaasweg in Escharen dit weekend.

Facts:
Ruim 1.200 deelnemers in 3 dagen tijd
Meer dan 100 vrijwilligers actief
Van 10.00 uur vrijdag tot zondag 17.30 uur levert ruim 30 uur paardensport op
Zaterdagochtend meer dan 200 ponyruiters actief

Meer informatie: www.hippischfestijngrave.nl
advertentie