Deel dit artikel ‹ Terug

Zeskamp spektakel voor jong en oud

Geplaatst op: maandag 22 juni 2015


De zeskamp is al jaren een vast onderdeel van het VierdaagseFeest Cuijk. Het belooft op zondag 19 juli een waar spektakel te worden op de Maaskade. De organisatie heeft zes spannende spellen bedacht, maar zoekt nog deelnemers. Durf jij mee te doen?

Het is de achttiende keer dat de zeskamp wordt georganiseerd. Sofie Ebben vertelt er meer over: “We proberen ieder jaar spectaculaire spellen te bedenken. Dit jaar horen daar een stoere stormbaan, draaiende ladders en een schuimend zwembadspel bij.” De overige spellen zijn nog een verrassing.

Joker
Naast alle ‘snelle’ spellen kent de zeskamp ook een creatief onderdeel; het Joker-spel. Ebben legt uit: “Ieder deelnemend team wordt geacht een zo’n origineel mogelijke joker te maken die fungeert als mascotte voor de hele dag. Deze moet minimaal dertig en maximaal honderd centimeter hoog zijn, tussen de twintig en zestig centimeter breed en de steel – doorsnede bezemsteel - dient tussen de zestig en honderd centimeter te zitten. Voldoet de joker niet aan deze eisen, dan wordt deze afgekeurd.

Toeschouwers
Ebben is er van overtuigd dat de zeskamp een ware belevenis wordt voor zowel deelnemers als toeschouwers. “Jong en oud kunnen op de kade een waar spektakel aanschouwen. Moedig de deelnemende teams enthousiast aan, want ze zullen het bij sommige spellen echt nodig hebben.”
De zeskamp staat zondag 19 juli van 15.00 tot 19.30 uur op het programma. The Rolling Notes zorgen voor entertainment tijdens de middag. Aansluitend aan de zeskamp volgt een optreden van de lokale band New Jacket. Ook op zondagavond moet je dus op de Maaskade zijn.

De organisatie is nog steeds op zoek naar enthousiaste teams. Ga voor meer informatie naar www.vierdaagsefeestcuijk.nl of neem contact op met Sofie Ebben via sofie@vierdaagsefeestcuijk.nl.