Deel dit artikel ‹ Terug

Geslaagde workshop kinder-EHBO in Cuijk

Geplaatst op: zaterdag 20 juni 2015


De voorbije weken hebben een kleine honderd ouders deelgenomen aan de workshops Kinder-EHBO, georganiseerd door kindcentrum Pardoes van Spring Kinderopvang. Vanwege de positieve reacties van de deelnemers komt er een vervolg.

Tijdens de workshop Kinder-EHBO leerden deelnemers op interactieve wijze hoe te handelen bij een aantal veel voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis, zoals brandwonden, bloedingen, breuken en kneuzingen, vergiftiging en verstikking. De workshop werd verzorgd
in samenwerking met een professionele trainer van het opleidingsinstituut dat de BHV-trainingen met Kinder-EHBO bij Spring verzorgt. Femke
Scholtes, manager kindcentrum: “De deelnemers vonden de workshops erg leerzaam. Bovendien zorgde de interactieve opzet voor een ongedwongen en gezellige sfeer. Een geslaagd initiatief dus.”

Vervolg workshops

De workshop Kinder-EHBO komt voort uit vragen van ouders. Joost Nabuurs, veiligheidscoördinator bij Spring: “We merken dat dit onderwerp leeft. Ouders willen weten wat ze moeten doen als hun kind thuis een ongeluk krijgt. Bijvoorbeeld als het kind iets giftigs heeft ingeslikt of een ernstige bloeding krijgt. Bij Spring hebben we veel kennis in huis op het gebied van veiligheid. Zo heeft meer dan de helft van onze  medewerkers bijvoorbeeld een BHV-diploma met Kinder-EHBO. We vonden het een goed idee om die kennis te delen met ouders. We zijn blij met de positieve reacties van ouders. Dat betekent dat we de workshops ook vanuit andere Spring-locaties gaan aanbieden aan ouders.”

Foto:Ouders leerden tijdens de workshop Kinder EHBO bij kindcentrum Pardoes wat te doen bij veel voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis.