Deel dit artikel ‹ Terug

Roepaen's coverreeks wordt knallend afgesloten met AC/DC Tribute

Geplaatst op: zaterdag 20 juni 2015


Op vrijdag 3 juli wordt de eerste tribute-reeks van Roepaen afgesloten met een knallende ode aan de wereldberoemde heavy metal- hardrockband AC/DC.

Na een seizoen vol met memorabele tributes is het concept van de undercoversessies van Roepaen inmiddels welbekend: Grote en mindergrote Nederlandse muzikanten kruipen in de huid van hun idolen om vervolgens een spectaculaire coveract neer te zetten. De resultaten zijn in deze eerste reeks meermaals verbluffend geweest. Als afsluiter wordt dan ook een minstens even verbluffende ode aan de nog altijd populaire hardrock- heavy metalband AC/DC gebracht. De cover is onder leiding van Bartel Bartels en is al zeven jaar op rij de vaste afsluiter van de Zwarte Cross. De gelegenheidsformatie speelt naast de Zwarte Cross zelden in die samenstelling samen en de AC/DC-tribute is dan ook uniek in zijn soort. Het Australische AC/DC omschrijft zichzelf liever als rock ’n roll-band maar wordt door kenners en liefhebbers vaker gesitueerd in het hardrock of heavy metalgenre. Zo staat de inmiddels meer dan 40 jaar oude band op de vierde plaats van de lijst met "100 grootste hardrock- artiesten" van VH1, en op de zevende plaats in de lijst met "Grootste Heavy Metal-bands aller tijden" van MTV. Met nummers als ‘Highway to Hell’, ‘Thunderstruck’, en het op twee na bestverkochte album ‘Back in Black’ maakt AC/DC nog iedere dag deel uit van het repertoire wat op de radio en feesten gedraaid wordt.

De AC/DC Undercoversessie begint om 21:00 uur en een ticket kost €9,- in de voorverkoop via roepaen.com. Na afloop biedt de huis-DJ van Roepaen alle mogelijkheid om gezellig na te borrelen.


Roepaen presenteert kloosterparkconcert

Om de zomer in te luiden presenteert het Hidden Treasures-label van Roepaen twee vernieuwende muziekconcepten: een kanoconcert en een kloosterparkconcert. De eerste editie van deze creatieve muzieksetting was afgelopen zondag, de volgende editie is op 28 juni in het kloosterpark van Roepaen. In het door Roepaen onlangs vernieuwde kloosterpark waant de bezoeker van het Kloosterparkconcert zich in de bemoedigende en rustieke setting die enigszins doet herinneren aan die van de nonnen, die honderd jaar geleden op precies dezelfde plek muziek maakten. De muziek is dit keer echter niet in handen van nonnen, maar in die van folk singer-songwriter Frank Fairfield. Fairfield beschouwt zichzelf als een ambachtsman die het als missie heeft om de met uitsterven bedreigde muziek in leven te houden. “En waar kan een ambachtsman als hij dat beter doen, dan in een omgeving die met uitsterven bedreigd is, zoals het Roepaen Kloosterpark?”, aldus Toon Schraven van Roepaen.

Het Kloosterparkconcert is op zondag 28 juni om 16:00 uur. Een ticket kost €12,50- (vvk) en is te verkrijgen via www.roepaen.com.
advertentie