Deel dit artikel ‹ Terug

VierdaagseFeest Cuijk gaat door

Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015


“Zo zwartgallig als ik het vorige week zag, zo optimistisch ben ik nu”, aldus Ingrid Kloosterman, voorzitter van het Comité dat VierdaagseFeest Cuijk organiseert. “We zijn echt overweldigd door de reacties en steun van welwillende Cuijkenaren.”
 
Kloosterman luidde vorige week de noodklok met de woorden: “Als deze trend zich voortzet, moeten we het VierdaagseFeest Cuijk annuleren.” De reacties die Kloosterman heeft gekregen na haar oproep noemt ze ‘overweldigend’.  “Er hebben zo ontzettend veel mensen gereageerd. De kreet ‘dit mag niet gebeuren’ hadden ze allen gemeen. Maar er zijn ook veel ondernemers die hun steun op een bepaalde manier hebben aangeboden; aan de ene kant door te sponsoren en aan de andere kant door bepaalde werkzaamheden voor hun rekening te nemen.”
 
Positief signaal
“Er moet nog veel gebeuren, maar ik ben er van overtuigd dat het van 18 tot en met 24 juli weer één groot feest gaat zijn op de Maaskade. Iedereen die daar een bijdrage aanlevert, wil ik dan ook alvast bedanken”, aldus Kloosterman. Zij is het meest geraakt door de reactie van twee welwillende Cuijkenaren. “Mede dankzij de bijdrage van Lake Invest bv en ondernemer Paul van der Mark is het feest gered.”
 
Van der Mark geeft uitleg over zijn keuze: “Wat we vergeten is dat Cuijk zoveel positiefs te melden heeft. De laatste jaren is Cuijk al zo vaak negatief in het nieuws geweest. Mijn familie in de Randstad weet daar altijd een vinger op te leggen. Nu is het tijd voor een positief signaal”, aldus Van der Mark. 
 
‘Zoveel moois’
Het VierdaagseFeest wordt gedragen door vele Cuijkenaren die er ieder jaar weer een heel mooi feest van maken. Iets waar de ondernemers vanuit hun hart graag een steentje aan bijdragen. Maar Van der Mark merkt ook wat op. “We zijn veel te bescheiden. Cuijk heeft zoveel moois te bieden. Dan heb ik het niet alleen over evenementen als het VierdaagseFeest, maar ook nieuwe ontwikkelingen vanuit het wonen en recreëren aan de Kraaijenbergse Plassen. Maar ook aan het fraaie centrum met de prachtige nieuwe schouwburg, nieuwe horeca, mooiste winkels van Nederland, een archeologisch buitenmuseum en de woontorens aan de Maas.”
 
“Waar Boxmeer nu positief naar buiten treedt met ondersteuning aan startende ondernemers doen wij dat in Cuijk al jaren. Het laatste voorbeeld is de voormalig ABN AMRO bank. Op de begane grond zal een werkelijk, prachtige horecazaak gestart worden met daarboven een fraai boutique hotel. Deze twee startende ondernemers worden zowel financieel, als met kennis en ervaring door ondernemend Cuijk gesteund.  Laten we trots zijn op Cuijk.”  
 
Het VierdaagseFeest Cuijk steunen, neem contact op met Ingrid Kloosterman over de mogelijkheden: ingrid@vierdaagsefeestcuijk.nl. Bekijk het programma op www.vierdaagsefeestcuijk.nl.