Deel dit artikel ‹ Terug

Gelijke ondersteuning Voedselbank door gemeenten Land van Cuijk

Geplaatst op: woensdag 10 juni 2015


Land van Cuijk, 9 juni 2015 – De colleges van Burgemeester en wethouders van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben besloten om gezamenlijk de Stichting Voedselbank Land van Cuijk financieel te ondersteunen. De gemeenten doen dit naar rato van het aantal verstrekte pakketten per gemeente. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015 wordt de Voedselbank gesteund met € 1.000,- per maand voor haar activiteiten in het Land van Cuijk.

De Voedselbank voert sinds dit jaar een nieuw beleid, wat aansluit bij het gemeentelijke Minimabeleid. Van mensen die voor noodhulp aankloppen bij de Voedselbank wordt verwacht dat zij actief hulp zoeken voor het oplossen van hun problemen waardoor zij een voedselpakket nodig hebben. Dit kan schuldhulpverlening zijn, maar ook bijvoorbeeld hulp bij het oplossen van verslavingsproblematiek. De Voedselbank helpt bij de eerste stappen richting de juiste hulpverlening en verwijst mensen actief door. Mochten mensen dit niet doen of niet willen, dan stopt naar verloop van tijd de noodhulp door de Voedselbank.

Met deze andere aanpak worden mensen ook vanuit de Voedselbank geholpen met het oplossen van hun problemen. Hierdoor zal (op termijn) ook de noodzaak van een voedselpakket komen te vervallen. Mensen kunnen dan weer beter op de eigen benen staan. De Voedselbank verstrekt jaarlijks zo’n 2.500 voedselpakketten aan inwoners in het Land van Cuijk.