Deel dit artikel ‹ Terug

Saunameesters Wellnessboot tweede en vijfde bij finale NK opgieten 2015

Geplaatst op: dinsdag 2 juni 2015


Afgelopen zaterdag 30 mei stonden twee Wellnessboot–saunameesters in de finale van het Nederlands Kampioenschap Saunameester 2015. De finale vond plaats bij sauna Deverana in ’s-Hertogenbosch. Saunameester Gabriëlla de Lorijn is uiteindelijk tweede geworden en saunameester Erik Hopman vijfde.
In de maanden maart en april jl. werden diverse voorrondes, kwartfinales en halve finales gehouden voor het NK Saunameester 2015. Diverse medewerkers van de Fitland Wellnessresorts en meer dan 50 saunameesters van andere wellnessresorts in Nederland en België namen deel aan deze kampioenschappen. Uiteindelijk zijn Erik Hopman en Gabriëlla de Lorijn, beide saunameester bij de Wellnessboot in Mill, in de finale terecht gekomen en hebben ze opnieuw hun kunsten kunnen tonen aan de jury en publiek tijdens de grote finale. En niet zonder resultaat; uiteindelijk is Gabriëlla tweede geworden en Erik vijfde.

Een Saunameester (man of vrouw) is iemand die belast is met het opgieten van water met etherische oliën en wapperen met een handdoek. Dit geeft gasten een extra dimensie aan hun saunabezoek. Saunameesters houden wedstrijden rond opgietingen, ook wel Löyly of Aufguss genoemd, om ook onderling van elkaar te leren. Maar uiteraard is en blijft het een wedstrijd waarbij een jury op een aantal factoren let zoals warmte, wappers, thema, geuren en veiligheid. Maar uiteindelijk gaat het om de totale presentatie van de opgieting.

Directie en medewerkers van de Fitland Wellnessresorts zijn trots en feliciteren Erik en Gabriëlla met hun topprestaties!

Wilt u ook de bijzondere opgietingen van saunameesters Gabriella en Erik ervaren?
Bezoek dan eens de Wellnessboot in Mill of één van de andere Fitland Wellnessresorts.
Reserveren kan via www.wellnessboot.nl of via www.fitlandwellnessresorts.nl
advertentie