Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van Bea Bozon en Olga Pullens in Het Petershuis

Geplaatst op: dinsdag 2 juni 2015


Expressie en subtiliteit in Het Petershuis
Expositie van Bea Bozon en Olga Pullens

GENNEP - Museum Het Petershuis combineert de komende weken uitbundige schilderexpressie met subtiele keramiekvormen. Schilderes Bea Bozon uit Rosmalen zal de wanden is beslag nemen, vormgever en keramiste Olga Pullens uit Heusden toont haar verfijnde en gedetailleerde kunstwerken in de middenruimte.

Bij Bea Bozon speelt de menselijke figuur een grote rol. In een combinatie van figuratieve en abstracte vormen ontstaat vaak een versmelting van de mens en zijn omgeving. Het levert levendige schilderijen op waarop veel valt te ontdekken. De schilderes zegt over haar werk: "In alles wat ik zie en doe speelt verbinding een essentiële rol en dat is dus een belangrijk thema in mijn werk."
Als keramiste Olga Pullens wordt gevraagd naar haar voorkeuren, kan ze een hele reeks noemen, zoals: keramiek, de zeventiende eeuw, Rothko, geometrische vormen, Morandi en verhalen vertellen. Een deel van die voorliefdes is terug te vinden in haar werk. Voor enkele van haar werken gebruikt ze materialen die in de zeventiende eeuw beschikbaar waren om porselein te imiteren: klei bedekt met een laag glanzend witte glazuur. Voor andere werken nam Pullens de bol of de kubus als uitgangspunt. Het kunstwerk Still Cubes/Fragile noemt ze een "een zoektocht naar fragiliteit”. Bijzonder is de manier waarop zij Hollandse wolkenluchten in porselein heeft gevangen. Daaraan zijn veel proefgietingen, kleurproeven en stookproeven voorafgegaan, verduidelijkt ze.

De expositie in Het Petershuis (Niersstraat 2, Gennep) is te zien van 14 juni tot en met 12 juli. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag, van twee tot vijf uur. De toegang is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie: kijk op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl.