Deel dit artikel ‹ Terug

Werken van kunstenaar Peter Hermans in de schijnwerpers

Geplaatst op: maandag 1 juni 2015


Deze maand staan de nieuwe werken van de Limburgse kunstenaar Peter Hermans in de schijnwerpers in de Woonkamergalerie van  Kunsthandel Gennep!

Peter Hermans is in 1950 geboren en woont in Ell, in Limburg. Hij is grafisch opgeleid. Zijn gehele leven heeft hij getekend en geschilderd en  sinds hij de lithografie vaarwel heeft gezegd in 1996 is hij fulltime actief als beeldend kunstenaar. Vanaf jonge leeftijd werd hij geboeid door kunst en cultuur in het algemeen en door de Weerter kunstenaars Jan Tullemans en Walter Schalken in het bijzonder. Later werd hij ook  geïnspireerd door o.a. Picasso, Permeke, Appel en Lucebert.
In eerste instantie schilderde hij met olieverf, maar uiteindelijk geeft hij de voorkeur aan de veelzijdigheid van acryl, die hij gebruikt op een  manier zoals hij voorheen olieverf hanteerde. Werken van Hermans zijn niet in één blik te bevatten; ze nodigen uit om intensiever te kijken en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan. Zijn streven is niet alléén een mooi beeld te creëren; hij wil vooral een krachtig, prikkelend en  boeiend geheel laten ontstaan. Mensen en dieren krijgen een prominente plaats door middel van expressieve penseelstreken, met een  kleurrijk palet, in allerlei situaties en belevingen. Kortom, tekenen en schilderen zijn voor hem noodzakelijke levensbehoeften om uiting te  geven aan de wisselende gezichtsvelden waarmee hij de werkelijkheid beleefd.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om ook de werken van onze andere  kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Ingrid Piessens, Manne Mannes, Erlinde Ufkes Stephanus, Cornelis  Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kunt vinden van o.a. Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Lizan van Dijk, Almie  Willems, Saskia Spitz, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens,Thijs Heijnen, Miranda Karskens e.a.!