Deel dit artikel ‹ Terug

Anneke van Giersbergen op ZondagsGasten

Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015


Aanstaande zondag, 31 mei, is het zover, de tweede editie van ZondagsGasten!

De omgeving van de molens in Oploo is zondag voor één dag het centrum van cultuur en muziek. De laatste open plekken in het programma zijn ingevuld. Het programma zit boordevol muziek; singer-songwriters, een klassiek koor en een paar bandjes zorgen voor het muzikale geluid bij Zondagsgasten.  

Op Zondagsgasten 2015 is er ook poëzie, lezingen, fotografie, comedy en cabaret, theater én culinaire hoogstandjes. Vijftien locaties, dertig verschillende acts en in totaal meer dan honderd optredens! Dat is de tweede editie van ZondagsGasten.  

Anneke van Giersbergen
Dit jaar een zeer speciale gast: Anneke Van Giersbergen!! Ze treedt op bij de finale 17.00 uur op de Kolk maar wil je echt iets bijzonders… Onder alle bezoekers met kaartje verloten we een intiem windmolen concert met Anneke van Giersbergen. Je laat je naam & mobiele nummer achter bij het infopunt, rond 15.00 zal de trekking plaatsvinden en 16.00 uur het optreden voor een select groepje.  

Streekkoor Canthonis. 
Dit koor telt maar liefst 50 leden en zal deze dag afsluiten bij de finale op de Kolk samen met Anneke Van Giersbergen!   

Toon
Een spiksplinternieuw nieuw gezelschap is Toon: Deze ervaren muzikanten Cor en René uit de Kempen storten zich op vijftig jaar popgeschiedenis.   

Stand-up comedy
Tijdens Zondagsgasten kan er gelachen worden. Maar liefst drie stand-up komieken zullen een optreden verzorgen. Stand-up comedy wordt populairder. Er komen steeds meer podia voor het vele talent dat Nederland rijk is. Zondagsgasten verwelkomt drie solisten. Remy Evers, Paul Schoolderman en Raymon Hofkens hebben hun sporen inmiddels verdiend. Tijdens zondagsgasten zullen zij hun delen uit hun nieuwe programma’s op het publiek loslaten.  

Roos van Riet
Naast ervaren podiumdieren is er ook plaats voor jong talent. Roos van Riet speelt een thuiswedstrijd in Oploo. Zij is bekend als illustratrice en cartoonist. Voor Zondagsgasten gaat ze iets heel anders doen. Ze gaat als een ware zandtovenaar live met zand de mooiste creaties maken.  

Juffrouw Femke
In de schaduw van de windmolen wordt een centraal terras ingericht dat als uitvalsbasis dient naar de locaties waar de optredens zullen zijn. Ook voor kinderen is er een programma. Juffrouw Femke zal zowel de ouderen als de jongeren voorlezen. Juffrouw Femke is niet zomaar een leerkracht; ze werd in oktober uitgeroepen de leerkracht van het jaar! Daarom is ze een jaar lang ambassadeur voor het onderwijs aan het basisonderwijs.   

ZondagsGasten 2015
Het evenement is op zondag 31 mei en begint om 11:00 uur. Het afsluitende concert met extra’s op het terrein tussen de Oploose molens is om 17:00 uur. De voorverkoop voor de Zondagsgasten is van start gegaan. Kaarten zijn te koop bij Spar Oploo, van Dinther in Boxmeer en Kantoorboekhandel Hendriks Sint Anthonis. Natuurlijk kun je een kaartje ook bestellen via de website van ZondagsGasten, www.zondagsgasten.nl.   

ZondagsGasten 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds