Deel dit artikel ‹ Terug

Zondag 28 juni 2015 een prikkelarme kermis in Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 28 mei 2015


De gemeente Boxmeer organiseert dit jaar voor het eerst een prikkelarme kermis. Op zondag  28 juni zijn jeugdigen die niet naar een gebruikelijke kermis kunnen en hun familieleden van 12.00 tot 14.00 uur van harte welkom op de kermis in Boxmeer. 
 
Kermis biedt al eeuwen veel plezier aan jong en oud. Maar niet voor iedereen is de kermis altijd een feest. Dit geldt voor jeugdigen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een stofwisselingsstoornis, NAH (niet aangeboren hersenafwijkingen) en jeugdigen met gehoorapparaten. Zij zijn ten zeerste gebaat bij een zogenaamde prikkelarme kermis: een kermis zonder geluid en licht(effecten) en met een aangepaste snelheid van de attracties. Deze tijdelijke aanpassingen gelden in principe voor alle attracties. Hiervoor is de medewerking van alle kermisexploitanten en diverse vrijwilligers natuurlijk onmisbaar.
 
Op 15 juni wordt er een informatie- en instructieavond georganiseerd in het gemeentehuis in Boxmeer  voor begeleiders en vrijwilligers. Nadere  informatie over deze bijeenkomst en de prikkelarme kermis is verkrijgbaar bij de heer Eijkens, kermismeester van de gemeente Boxmeer, (0485) 585911.

Zie ook www.kermisboxmeer.nl
advertentie