Deel dit artikel ‹ Terug

The Stones en The Cure undercoversessies bij Roepaen

Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015


AC/DC-sessie verplaatst naar vrijdag 3 juli
De tribute to AC/DC van a.s. vrijdag 15 mei kan wegens omstandigheden niet doorgaan, het concert is verplaatst naar vrijdag 3 juli.


The Stones en The Cure undercoversessies bij Roepaen
In de tributereeks van Roepaen staat er iedere week een speciaal samengestelde muziekformatie op de planken om een spectaculaire coveract neer te zetten. Deze maand wordt nog een ode gebracht aan The Rolling Stones (bijna uitverkocht!) en aan The Cure.

Op 23 mei is een tribute aan misschien wel de populairste rock ’n roll- band uit de muziekgeschiedenis, dames en heren; The Rolling Stones!
De Rolling Stones-tribute is onder leiding van Martin van der Starre en de gelegenheidsformatie bestaat daarnaast uit Beau Wassenbergh, Jan Rooymans (Golden Earring), Dave Bordeaux en Ron Knoester. De inmiddels 53-jarige Britste band waar zij een ode aan brengen en meermaals als ‘de Stones’ afgekort wordt, staat op de vierde plaats in de lijst met de ‘100 grootste artiesten aller tijden’ van het tijdschrift ‘Rolling Stone’. In 2007 stond de populaire rockband met vier tournees in de top vijf van bestbetaalde concerttours aller tijden. En met nummer 1-hits als ‘I Can't Get No Satisfaction’, ‘Paint It, Black’, ‘Brown Sugar’ en ‘Angie’ zijn de Stones niet alleen succesvolle sixties- en seventies-iconen, maar maken zij een tijdloos onderdeel uit van de wereldwijde muziekgeschiedenis.

De week na de tribute to The Rolling Stones is er een ode aan de Britse jaren ’80-band, The Cure, een van de meest populaire newwave-bands en wordt tevens beschouwd als pionier van deze stroming. De undercoversessie is op 29 mei is qua samenstelling onlangs gewijzigd. De sessie is onder leiding van Bartel Bartels en de gelegenheidsformatie bestaat daarnaast uit Patrick van Herrikhuyzen (bekend van Van Dik Hout), Carol van Dijk, Peter Visser (beide bekend van Bettie Serveert) en Stephan van der Meijden.
De Newwave van The Cure kwam voort uit het genre punk maar wordt doorgaans als stijlvoller, poëtischer en ontwikkelder bestempeld. Het voornaamste verschil met zijn moedergenre ‘punk’ is echter het veelvuldige gebruik van de synthesizer, welke ook in de muziek van ‘The Cure’ veel is terug te horen. In tegenstelling tot sommige andere newwave-bands beschikt ‘The Cure’ daarentegen nog wel over muzikanten met een gitaar, bas of drumstel. Het melancholische geluid wat de band kenmerkt, met nummers als ‘A Forest’ en ‘Boys Don’t Cry’ was in 2012 nog te horen op pinkpop.

Alle tribute-sessies beginnen om 21:00 uur en een ticket kost €9,- in de voorverkoop via roepaen.com. Na afloop is er alle mogelijkheid om gezellig na te borrelen.


Roepaen bevestigd drie tributes voor Woodstock Festival
De eerste drie covers van de 3e editie van Woodstock@Roepaen zijn bevestigd. Joe Cocker, The Doors en Fleetwood Mac zullen dit jaar op het inmiddels beruchte woodstock-podium schitteren. De binnenplaats van het klooster wordt op 29 augustus omgetoverd tot een hippieparadijs en Roepaen eert hiermee het eerste festival uit de muziekgeschiedenis. Daarbij mogen deze drie artiesten natuurlijk niet over het hoofd gezien worden.

Woodstock@Roepaen is een ode aan de muzikale goden van vroeger waarbij muzikanten uit bekende en minder bekende Nederlandse bands in de huid van hun helden kruipen. Een van die helden is een bluesicoon van ongekend formaat; Joe Cocker. Met zijn rauwe, schorre stem en als hippie van het eerste uur is hij een artiest uit duizenden. Hij was dan ook van de partij op Woodstock in '69 waarna zijn populariteit in fors tempo toenam. Hij is bekend van zijn hits 'You Are So Beautiful', 'With a Little Help From My Friends' en 'Unchain my Heart'
The Doors is een van de grootste bands uit the Sixties en vierde zijn hoogtijdagen in de periode waarin Jim Morrison leadzanger was. De psychedelische, poëtische en soms zelfs radicale stijl die hun rockmuziek kenmerkt wordt benadrukt in hun optredens. Hun nummers 'L.A. Woman', 'Riders on the Storm' en 'Light my Fire' behoren tot de internationale rock klassiekers.
Fleetwood Mac begon diens succesvolle carrière als bluesgroep maar evolueerde deze stijl onder invloed van de jaren zeventig al gauw in de richting van wat men nu als pop omschrijft. Ze hebben op grote podia mogen spelen met hits als 'You Can Go Your Own Way', 'Dreams' en 'Everywhere'.
Woodstock@Roepaen is op 29 augustus om 14:30 uur en een ticket voor het festival kost €17,50- (vvk) en is te verkrijgen via www.roepaen.com .


Roepaen organiseert allereerste kanoconcert ooit
Concerten en kanotochten, Roepaen doet het beide al jaren maar nog nooit zijn deze twee disciplines gecombineerd. Juist daarom is dat is precies hetgeen wat Roepaen op de eerste zomerdag gaat doen, met het allereerste kanoconcert óóit ter wereld.

De kanotocht voert de kanoërs op 21 juni van het dorpje Ven-Zelderheide, door het natuurgebied Zelderse Driessen, terug naar het klooster. Onderweg vloeien cultuur en natuur samen als nooit tevoren: Met aan de linkerkant de Duitse grens en aan de rechterkant de Nederlandse, kan de liefhebber namelijk niet alleen genieten van de schoonheid van het diverse landschap maar ook van een concert van Autumn Child, halverwege de tocht.

Herfstkind Wannes Salomé, ook wel Autumn Child, bivakkeerde in februari met band in klooster Roepaen, om zijn debuutalbum ‘Wordless Poem for Fiona’ op te nemen. De mysterieuze, open sfeer van de muziek kwam op Roepaen, waar schoonheid en rust in de muren verankerd ligt, volledig tot zijn recht. De liedjes hebben de intimiteit van Sufjan Stevens en de dynamiek van Grizzly Bear. “Hoewel Roepaen de zomer inluiden met een herfstkind, kunnen we met zekerheid zeggen dat die 'herfstige klanken', aan de oever van de rivier, hartstikke zomers gaan klinken!”, aldus Lotte Kuijpers van Roepaen.

Het kanoconcert vindt plaats op de eerste zomerdag: zondag 21 juni om 14:30 uur. Entree is inclusief kanotocht, een BvO’tje (“Biertje voor Onderweg”) en concert. Let op: er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, koop daarom van te voren een kaartje via www.roepaen.com.