Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Hector and the search for happiness (Vanuit locatie Catharinahof)

Geplaatst op: woensdag 13 mei 2015


Zoals bekend is het Filmcafé Grave ernstig gedupeerd door de brand bij het Palazzo Theater. Onze vrijwilligers zijn hard aan het werk om een volledige doorstart mogelijk te maken. Intussen proberen we onze activiteiten zo goed als mogelijk is door te zetten. Een van die activiteiten is de voortzetting van de films die we af en toe op de locatie Catharinahof draaien. Op 22 mei is het weer zo ver.

Datum en tijd: Vrijdag 22 mei, 19.30 uur
Locatie: Theaterzaal Catharinahof, Koninginnedijk 252, 5361 CR Grave
Titel: HECTOR AND THE SEARCH FOR HAPPINESS

Samenvatting: Een feelgood komedie over de zoektocht naar geluk, met o.a. Simon Pegg, Rosamund Pike en Barry Atsma.

Verhaal: Hector is een jonge psychiater wiens leven op rolletjes loopt. Hij heeft een knappe, liefhebbende vriendin, een goed lopende praktijk en een prachtig huis. Zijn dagen verlopen routineus en ordelijk. Zo heeft Hector het ook graag. Zijn vriendin Clara is ook blij met de dingen zoals ze zijn: 'promise me you'll never change!'
Maar dan maakt Hector een crisis door. Hij begint te twijfelen aan zijn geordende leventje. Wat is het nut van zijn werk als zijn patiënten er maar niet op vooruit gaan? En is hij zelf wel gelukkig? Om het antwoord op die vraag te vinden en uit zijn eigen crisis te komen, besluit Hector te gaan reizen. Tijdens deze reizen ontmoet Hector tal van kleurrijke figuren, zoals een rijke zakenman, een drugsbaron, een monnik en een seksueel ongeremde Afrikaanse vrouw. Allemaal geven ze hem hun eigen visie op geluk.

Peter Chelsom / VS / 2014 / komedie , avontuur , drama

Zie ook: www.filmcafegrave.nl