Deel dit artikel ‹ Terug

Militracks doet recordpoging in Overloon

Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015


Het komend weekend is het opnieuw Militracks in Overloon. Met tachtig voertuigen beloofde het sowieso al een imposant schouwspel te worden. Maar begin deze week werd bovendien duidelijk dat er van een bijzondere pantserwagen maar liefst vijf naar Overloon gaan komen.

Het gaat om een zogenaamde ”halfrups“. Dit voertuig heeft aan de voorzijde wielen, maar is aan de achterzijde met rupsbanden uitgevoerd. Van dit soort halfrupsen zijn er tijdens de Slag om Overloon een groot aantal in de omgeving geweest. En hoewel er vorig jaar ook al één zo’n voertuig in Overloon te zien was, is de aanwezigheid van vijf stuks tegelijk een unicum.

Daarom grijpt het museum de gelegenheid aan om een recordpoging te doen. De vijf voertuigen gaan daarvoor op zondag 17 mei twee rondes in paradeformatie over het parcours rijden. Dat betekent dat ze strak achter elkaar moeten rijden en de tussenruimte heel beperkt moet blijven. Geprobeerd wordt om op die manier twee rondjes af te leggen. Internationale scheidsrechters zien daarbij toe om een correcte uitvoering. Dat zal nog niet eenvoudig zijn, want het besturen van zulke voertuigen is moeilijk en bovendien kunnen de voertuigen op het ruwe parcours oververhit raken.

Het publiek is van harte welkom om te zien of dit allemaal gaat lukken. Voor de recordpoging wordt geoefend op zaterdagmorgen, vanaf ongeveer half twaalf. Op zondag zal dan de officiële poging worden ondernomen om dit record bij te kunnen schrijven in het wereldberoemde Guinness Book of Records.

Bestel hier je tickets voor Militracks, 16 en 17 mei 2015