Deel dit artikel ‹ Terug

Gewijzigd programma in verband met afzegging Huijnen & Grotenhuis

Geplaatst op: maandag 11 mei 2015


Trio speelt Beethoven in het Kunstkerkje in Velp

Op zondagmiddag 17 mei aanstaande brengt een strijktrio werken van Beethoven ten gehore in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Dit programma komt in plaats van het duo Huijnen & Grotenhuis, dat door gezondheidsproblemen van een van hen helaas moest afzeggen. Het strijktrio bestaat uit Rada Ovcharova op viool, Emlyn Stam altviool en Sietse-Jan Weijenberg op cello.
Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 16 mei 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Beethoven
Ludwig van Beethoven is één van ’s werelds grootste componisten ooit. Hij is geboren in Bonn in 1770. Beethoven komt uit een muzikale familie. Zijn vader en grootvader zijn beide musici. Hij ging naar Wenen, de stad van zijn idolen Mozart en Haydn, om daar zijn muziekopleiding te voltooien. Het leven van Beethoven bestond uit veel tegenslagen: toen hij 17 jaar was overleed zijn moeder. Zijn vader verwaarloosde het gezin en hij kreeg de verantwoordelijkheid voor zijn broers en zussen. Op jonge leeftijd werd zijn gehoor minder door een hersenvliesontsteking en op 48-jarige leeftijd was hij volledig doof. Het ergste wat een componist kan overkomen. Toch componeerde hij in die periode nog de Missa Solemnis (1819).

Programma en uitvoerende musici
Het strijktrio speelt zondagmiddag 17 mei twee werken van Beethoven, namelijk Beethoven Strijktrio opus 8 en Strijktrio opus 3 en ‘de Serenade’ van de Hongaar Ernö Dohnányi.
Het strijktrio bestaat uit: Rada Ovcharova op viool, Emlyn Stam altviool en Sietse-Jan Weijenberg op cello. Meer informatie over deze musici is te vinden op de site www.kunstinhetkerkje.nl.