Deel dit artikel ‹ Terug

Avondvierdaagse Boxmeer 2015

Geplaatst op: woensdag 6 mei 2015


Wie heeft hem niet gewandeld?
2 – 3 - 4 - 5 juni 2015

Op dinsdag 2 juni 2015 start de Boxmeerse avond wandelvierdaagse voor de 36e keer. Al vele jaren met meer dan duizend jeugdige wandelaars per dag en op de langere afstanden ook vele wandelaars die deze avondvierdaagse als een meerdaagse training beschouwen voor de Nijmeegse. Men hoeft op de langere afstanden niet alle dagen deel te nemen, daarom ook leuk om te doen en als training komt dit ook prima uit op de wandelagenda.

Op 2-3-4-5 juni a.s. kan men vier avonden wandelen op de afstanden 5-10-15-20-25 km. Een traditie voor de jeugd in Boxmeer en omgeving, maar ook voor vele ouders. Want wie heeft daar vroeger als kind ook al niet aan meegedaan aan de hand van zijn ouder? Ook dit jaar verwacht de organisatie weer bijna 1000 jongeren aan de start, maar ook een toenemend aantal deelnemers die voor de langere afstanden gaan, want daarin onderscheidt deze avondvierdaagse zich ook van andere. Maar de jeugd blijft de kern waar het om draait. Verleden jaar deden er in totaal, mede vanwege het prachtige weer, meer dan 1.500 wandelaars mee.

Dit jaar enkele veranderingen. De Avondvierdaagse wandelt onder de vlag van van de KNWB. Deze nieuwe grote wandelbond is onlangs ontstaan uit een fusie van de KNBLO-NL en de NWB. Maar ook de routes zijn gewijzigd. In grote lijnen weliswaar hetzelfde, maar op een aantal stukken zijn verbeteringen aangebracht. Dat zal het wandelplezier ten goede komen. En tenslotte worden er nieuwe extra veiligheidsmaatregelen genomen.
Inschrijven bij de voorinschrijving op maandag levert een korting op van € 1,-. Voor groepen en scholen die als groep wandelen zijn er speciale tarieven.

Er wordt in 2015 op de eerste dag gewandeld door natuurgebied De Vilt in Beugen, op de 2e dag naar de Staatsbossen van Sint Anthonis, op de 3e dag door het Maasheggengebied richting Oeffelt en op de 4e dag ook weer door het Maasheggengebied richting Vierlingsbeek. Men krijgt na het volbrengen van de vier dagen een medaille. Wandelaars op de lange afstanden kunnen ook zonder beloning lopen.

Starttijden
Er kan iedere wandelavond door de deelnemers aan de 5 of 10 km tussen 17:30 en 19:00 uur gestart worden. De 15 en 20 km wandelaars kunnen iets eerder van start gaan, namelijk tussen 16.30 en 19.00 uur. De deelnemers aan de 25 km kunnen starten tussen 16.30 en 18.00 uur (de laatste dag vanaf 15.30 uur). Voor de lange afstanden kan men ook dagkaarten kopen. Er zal iedere dag gestart worden vanaf de achterzijde van De Weijer, De Raetsingel 1 te Boxmeer.

Inschrijven.
a. op alle dagen op het startbureau in De Weijer, of
b. op de speciale voorinschrijfavond maandag 1 juni 2015 tussen 19.00 en 21.00 uur.
Digitaal inschrijven is dit jaar niet mogelijk.

Website
Nadere informatie kunt u vinden op de website van de organisatie: www.vierdaagseboxmeer.nl