Deel dit artikel ‹ Terug

Vogels kijken tijdens Nationale Vogelweek 16 t/m 24 mei 2015

Geplaatst op: maandag 4 mei 2015


Van 16 t/m 24 mei barst de Nationale Vogelweek in heel Nederland weer los. De Nederlandse natuur is in mei op z’n mooist. Ook in het park Mariëndaal te Velp (N.B.) kunt u met enthousiaste vogelkenners op pad om vogels te ontdekken.
De vogelwerkgroep van IVN Grave organiseert deze wandeling op woensdag 20 mei om 19.00 uur vanaf het grote parkeerterrein voor de basisschool in het park Mariëndaal, Beukenlaan te Velp.

Vogelwereld vol verrassingen
Wie met een verrekijker op zoek gaat naar vogels, ontdekt hoe spannend en sprankelend de Nederlandse natuur kan zijn. Tijdens de Nationale Vogelweek krijgt iedereen de kans kennis te maken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Daarnaast wordt op speciale tellijsten bijgehouden welke vogels men gespot heeft. De ongeveer twee uur durende tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het doel van deze wandeling is om zelf de vogels te ontdekken en te horen. De verwachting is om zo’n twintig tot dertig verschillende vogelsoorten te kunnen spotten, waaronder zang, roofvogels, spechten en watervogels. Ervaren gidsen van vogelwerkgroep Grave wijzen de wandelaars op de verschillende kenmerken. Je kunt zomaar opeens oog in oog staan met een specht of ijsvogel en ontdekken hoe fraai alledaagse soorten als een vink of boomklever zijn. Onder leiding van enthousiaste en deskundige vogelkenners ervaar je hoe rijk ons land aan vogels is en hoe leuk het is om vogels te kijken.

Deelname aan deze wandeling is gratis; neem een verrekijker mee!