Deel dit artikel ‹ Terug

The Young Talent Group: 'We mogen trots zijn op deze regio'

Geplaatst op: zaterdag 2 mei 2015


BOXMEER –  The Young Talent Group - een bonte verzameling, jonge talenten uit het Land van Cuijk & Maasduinen – heeft zich donderdagavond gepresenteerd aan een keur aan prominenten uit de regio. De talenten en genodigden zijn het roerend met elkaar eens ‘we mogen trots zijn op deze regio’.   

The Young Talent Group (YTG) komt voort uit een initiatief van de Ambassadeursclub van De Weijer. Peter-Paul Kissels verzorgt de aftrap, maar is – net als de genodigden – erg nieuwsgierig naar de plannen van de talenten. Dat ze al volop bezig zijn, illustreert voorzitter Michiel Mijdam met de onthulling van de nieuwe website www.theyoungtalentgroup.nl.   

Energieke denktank
Wat kunnen we van The Young Talent Group verwachten?  Mijdam legt uit: “Wij maken ons hard voor een betere woon-werk omgeving en een aantrekkelijker Land van Cuijk voor jonge professionals. Samen met gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijke partners buigen we ons over actuele thema’s en projecten. We zijn inzetbaar als energieke denktank, maar zullen ook zelf initiatieven ontplooien die bijdragen aan een betere leefbaarheid.”   

Tijdens de avond worden verschillende wensen voor de regio gedeeld. Denk daarbij aan het behouden en creëren van extra werkgelegenheid, zodat jongeren de regio niet hoeven te verlaten. Maar ook aan betere samenwerkingen in het Land van Cuijk, waarbij ondernemers elkaar versterken. En natuurlijk vertier, waarbij uit de gesprekken blijkt dat de bal ligt bij de burger zelf. Durf te organiseren. Daarom wordt The Young Talent Group door de aanwezigen ook zo toegejuicht.  

Ga voor meer informatie naar www.theyoungtalentgroup.nl of mail info@theyoungtalentgroup.nl.   

Kijk voor een impressie van de avond naar de video van TV Land van Cuijkhttps://youtu.be/wy_5ylvwKuA

Foto: Maud Toonen