Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave onderzoekt doorstart na brand

Geplaatst op: zaterdag 2 mei 2015


Het zal u niet ontgaan zijn want het heeft zelfs de landelijke media gehaald. En velen onder u hebben er ook over geschreven. Het mooie Palazzo Theater, thuisbasis van het Filmcafé Grave, is in de nacht van 26 op 27 april tot de grond toe afgebrand. We zijn alles kwijt, projector, doek, geluidsinstallatie, stoelen .... alles.

Afgelast
Iedere week kreeg u ons programma, nu moeten wij u u echter melden dat al onze voorstellingen die in het Palazzo Theater gepland stonden, inclusief de special “70 jaar bevrijding door de ogen van Sinti en Roma” zijn afgelast. Bezoekers die al gereserveerd hadden voor een of meerdere van de voorstellingen, hebben wij van het tragische nieuws – voor zover bij hen nog niet bekend – op de hoogte gesteld.

Doorstart
Het bestuur van het Filmcafé Grave is nog op de dag van de brand in spoed bijeen geweest. Men was unaniem; dit mag niet het einde betekenen van het Filmcafé Grave. Het bestuur gaat op zoek naar een alternatieve, al dan niet tijdelijke locatie en twee al geplande activiteiten gaan sowieso door.
Een geplande film op 22 mei in Catharinahof en De jaarlijkse openluchtfilm (eind augustus, rond de start van het nieuwe filmseizoen).
Tegen de tijd dat deze activiteiten zich gaan afspelen ontvangt u daarover apart bericht van ons.
Ook van andere ontwikkelingen houden we u op de hoogte.