Deel dit artikel ‹ Terug

50 jaar Scherpschuttersvereniging Mill

Geplaatst op: donderdag 30 april 2015


Op 15 mei 2015 is het precies 50 jaar geleden dat de Scherpschuttersvereniging “Mill” werd opgericht.
In 1965 stonden 15 mensen, waaronder Will Verberk, René Moors en Jan Verbruggen, aan de wieg van onze vereniging. Momenteel hebben we een kleine 40 leden. In het begin schoten we veelal op buitenlocaties zoals de militaire schietbaan in de Langenboomse bossen. Na een paar jaar werd een overdekte 12 meter baan gerealiseerd bij het vroegere café Moors, ‘t latere café Geert, aan de Stationsstraat in Mill. Hier hebben we vele jaren met plezier onze verenigingsactiviteiten kunnen uitoefenen. In 1999 werd ons door het toenmalig gemeente bestuur de mogelijkheid geboden om in een kelder onder de nieuw te bouwen accommodatie van voetbalvereniging RKSV Juliana, een 25 meter schietbaan te realiseren. Dit plan hebben we met veel elan aangepakt, maar het heeft toch tot 2003 geduurd alvorens we daadwerkelijk onze nieuwe schietbaan in gebruik konden nemen. We hebben destijds in 2005 de officiële opening gekoppeld aan ons 40 jarig jubileum, nu 10 jaar later hebben we de mijlpaal van een halve eeuw bereikt en zijn we volledig voorbereid op de toekomst.

Door ontwikkelingen in de maatschappij zijn de regels voor schietverenigingen strenger geworden en moeten alle schietverenigingen in 2015 zijn gecertificeerd. De SVM heeft reeds in 2013 officieel haar certificaat behaald met daaraan alle door de overheid gestelde eisen.
We zijn een niet al te grote vereniging waar gezelligheid een niet onbelangrijk onderdeel is. We trainen onze schietvaardigheid op de verschillende verenigingsavonden maar gaan daarnaast ook een goed gesprek niet uit de weg.
Schietsport is een serieuze sport die veel discipline en concentratie vergt om een zo hoog mogelijke score te behalen. Op wedstrijden schiet je met je medeschutter c.q. tegenstander om het beste resultaat, maar eigenlijk ben je zelf, je eigen grootste tegenstander. Als schutter moet jij alleen bepalen wanneer je de kogel afvuurt zodat die het doel kan raken.

Om ons 50 jarig jubileum te vieren hebben we in het weekend van 9 en 10 mei diverse activiteiten gepland waaronder een uitje op zaterdag 9 mei en een diner op zondagavond 10 mei. Voor iedereen die onze vereniging wil feliciteren is er een receptie op zondagmiddag 10 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur bij FitlandXL in Mill.
advertentie