Deel dit artikel ‹ Terug

Workshop: Kinder-EHBO in Cuijk

Geplaatst op: woensdag 29 april 2015


Op dinsdag 26 mei as. organiseert kindcentrum Pardoes van Spring Kinderopvang een workshop Kinder-EHBO. De workshop vindt plaats in kindcentrum Pardoes, Bostulp 54 in Cuijk, van 19.00 uur tot 22.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Tijdens de workshop leren deelnemers hoe te handelen bij een aantal veel voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis. Denk aan brandwonden, bloedingen, breuken en kneuzingen, vergiftiging, voorwerpen in neus of oor, kinderziektes en koorts. Ook zullen vragen van deelnemers worden behandeld.

Kennis overbrengen
De workshop Kinder-EHBO komt voort uit vragen van ouders. Joost Nabuurs, veiligheidscoördinator bij Spring: “We merken dat dit onderwerp leeft. Ouders willen weten wat ze moeten doen als hun kind thuis een ongeluk krijgt. Bijvoorbeeld als het kind iets giftigs heeft ingeslikt of een ernstige bloeding krijgt. Bij Spring hebben we veel kennis in huis op het gebied van veiligheid. Zo heeft meer dan de helft van onze  medewerkers bijvoorbeeld een BHV-diploma met Kinder-EHBO. We vinden het een goed idee om die kennis te delen met ouders. Dat gaan we dus op een aansprekende manier doen via de workshop Kinder-EHBO.” De workshop wordt verzorgd in samenwerking met ervaren,  professionele trainers van het opleidingsinstituut dat de BHV-trainingen met Kinder-EHBO bij Spring verzorgt.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deze avond bedragen €10,- per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden voor de workshop is noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich voor de workshop Kinder-EHBO inschrijven via de volgende link: www.spring-kinderopvang.nl/kinder-ehbo-cuijk.
Wanneer er veel belangstelling is, krijgen de workshops een vervolg.