Deel dit artikel ‹ Terug

Preventieve cursussen Indigo Brabant

Geplaatst op: woensdag 29 april 2015


Indigo Brabant start in de regio Land van Cuijk wederom met preventieve cursussen om mensen met psychische klachten en hun naasten te ondersteunen.

Voor volwassenen:

Voluit Leven, een training in levenskunst:
Ben je vaak somber, angstig, gespannen of onrustig? Voel je je regelmatig leeg, vermoeid of onzeker? Wegstoppen maakt het alleen maar erger. De cursus Voluit leven helpt je om psychische pijn te accepteren en om te gaan met alles wat er op je pad komt.

Start: 21 mei 2015 in Cuijk

Verdergaan na zelfdoding:
In deze ondersteuningsgroep voor nabestaanden kunnen lotgenoten onder deskundige leiding en in een veilige sfeer praten met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Deze groep vindt regionaal plaats en wordt georganiseerd in Uden!

Start: 18 mei 2015 in Uden

Specifieke cursussen voor mantelzorgers:

Psychische Problemen in de Familie:
Naasten en familieleden van mensen met psychische problemen kunnen in deze cursus o.a. leren hoe ze kunnen omgaan met moeilijke situaties en hoe ze hun grenzen kunnen aangeven. Anders reageren heeft vaak een positieve invloed op degene met psychische problemen, waardoor meer rust ontstaat. Dit is een doorlopende cursus, deelnemers kunnen op elk moment instromen, op de dinsdagmorgen van 10.30 uur tot 12.30 uur in Cuijk.

Voor kinderen en jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen worden KOPP/KVO groepen georganiseerd voor diverse leeftijdsgroepen.

Een kind bij wie één of beide ouders ernstige psychische of psychiatrische problemen heeft, merkt hier altijd iets van. Het is belangrijk dat er extra aandacht is voor deze kinderen. In de groep krijgen de kinderen informatie aangeboden en leren ze vaardigheden om beter met de situatie om te gaan. De groep komt 6 tot 8 keer bij elkaar en voor ouders wordt een ouderavond georganiseerd.

De KOPP/KVO groep gaat op dinsdagmiddag 12 mei 2015 van start van 16.00 tot 17.30 uur in Cuijk. Leeftijden 8 tot 12 jaar. Ook voor andere leeftijden is er ondersteuning mogelijk.

Aanmelding en informatie:

Voor aanmelding en informatie kan contact worden opgenomen met het secretariaat van Indigo Brabant, telefoon: 0413-74 50 90 of e-mail: preventieoost@indigobrabant.nl