Deel dit artikel ‹ Terug

Opening tentoonstelling Jules de Corte

Geplaatst op: woensdag 29 april 2015


Jules de Corte in het kort
In het Graafs Museum te Grave opent op 2 mei 2015 een tentoonstelling over het  leven en werk van Jules de Corte. De wat ouderen onder ons kennen allemaal Jules de Corte als de blinde zanger en componist die vele jaren zowel in het theater als op radio en tv zijn zelf geschreven  liedjes heeft vertolkt. Hij schreef er ruim 3000, met  als grootste succes de evergreen ‘Ik zou weleens willen weten...’

Nalatenschap Jules de Corte
Vorig jaar heeft de weduwe De Corte de fysieke nalatenschap van haar man ondergebracht in het Graafs Museum. Dat zijn heel veel platen,  maar ook zaken als de Edison die hij heeft gekregen en de harmonica die hij heeft bespeeld. Het Graafs Museum laat nu per 2 mei de belangrijkste elementen uit deze nalatenschap zien, compleet met een serie van 36 vensters op leven en werk van Jules, onder de verzameltitel ‘Ik zou weleens willen weten .... vragen en antwoorden over Jules de Corte’.

Luisterteksten
Bijzonder is dat deze vragen en antwoorden ook als luistertekst in het museum te horen zijn, en datzelfde geldt ook voor toelichtingen bij die  vragen in de vorm van fragmenten uit de jeugdherinneringen van Jules, liedjes en andere geluidsdragers. Alles kan per koptelefoon worden beluisterd. Bezoekers met een smartphone kunnen met een QR-code de toelichtingen beluisteren. Daarnaast is er voor wie dat wil een ruim aantal liedjes te horen. De tentoonstelling is daarmee ook zeer geschikt voor blinden en slechtzienden. Deze tentoonstelling loopt tot 31  augustus.

Graafs Museum
Het Graafs Museum bevindt zich in de historische Hampoort, Sint-Elisabethstraat 10a, 5361 HK Grave. Het is geopend van woensdag t/m  zondag van 13 tot 17 uur.
Entree 3 euro per persoon, kinderen en museumkaart gratis.
Tijdens de tentoonstelling is een boekje te koop met daarin een compilatie van jeugdherinneringen van Jules de Corte.
Nadere informatie via info@graafsmuseum.nl