Deel dit artikel ‹ Terug

Opening nieuw fietspad Maasheggen

Geplaatst op: dinsdag 1 september 2009


Op vrijdag 11 september a.s. wordt het nieuwe fietspad in het Maasheggengebied tussen Cuijk en Maashees officieel geopend door Gedeputeerde Hoes en burgemeester Van Soest. Het weekend daarna, op 12 en 13 september, kunnen alle fietsliefhebbers een 11 schatten route fietsen, waarmee prijzen te winnen zijn.

 10 km nieuw fietspad
De realisatie van het nieuwe fietspad is onderdeel van het Integraal Gebiedsprogramma Maasheggen. Er zijn zes nieuwe delen fietspad aangelegd, in totaal 10 kilometer. Hiermee is een doorlopend fietspad ontstaan van Maashees naar Cuijk. Meer informatie over het nieuwe fietspad is te vinden op de toeristische website van de gemeente toerisme.boxmeer.nl (zonder www) nieuwsbrieven.

 Het Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Maasheggen
Het Maasheggengebied is een zeer waardevol gebied, uniek in Europa. Het doel van het Integraal Gebiedsprogramma Maasheggen (IGP), een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties, is om dit heggenlandschap aan Brabantse zijde veilig te stellen. Voor behoud en herstel van de heggen zijn daarom tal van projecten, zo’n 50 stuks, ontwikkeld. Meer informatie over het IGP is te vinden op de website www.gehegdaanmaasheggen.nl.

 Officiële opening
Op vrijdagochtend 11 september om 10.00 uur (ontvangst vanaf 09.30 uur) in Groeningen wordt het nieuwe fietspad officieel geopend door Gedeputeerde Hoes van de provincie Noord-Brabant en burgemeester van Soest van Boxmeer.

 11 schatten route 12 en 13 september
In het weekend van 12 en 13 september worden inwoners (maar ook bezoekers van de gemeente) uitgenodigd om op de fiets te stappen en onderweg 11 ‘schatten’ te ontdekken. De schatten zijn te vinden op 11 locaties die langs of nabij het nieuwe fietspad zijn verborgen. Soms is een schat verborgen in het landschap, maar deelnemers komen onderweg ook vijf bijzondere figuren tegen, zoals een Kruisherenbroeder of Maasheggenbioloog, die verhalenderwijs een schat zullen prijsgeven. De schatten leveren antwoorden op vragen op. Uit alle goede inzendingen worden drie winnaars getrokken; ze ontvangen uit handen van burgemeester Van Soest de 1e, 2e of 3e prijs, waaraan een geldbedrag is verbonden van respectievelijk € 150,-, € 100,- en € 50,-. De 11-schatten-fietsroute is vanaf donderdag 3 september te downloaden van de toeristische website van de gemeente Boxmeer: toerisme.boxmeer.nl (zonder www). Ook kunnen belangstellenden de route vanaf maandag 7 september afhalen bij de VVV in Boxmeer.

advertentie