Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 18 en 19; 2015

Geplaatst op: woensdag 22 april 2015


Datum en tijd: Dinsdag 28 woensdag 29 april, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: GIRLHOOD

Samenvatting: Girlhood is een realistisch coming-of-age drama van Céline Sciamma (Water Lilies, Tomboy) over het opgroeien in de harde realiteit van een uitzichtloos bestaan.

Verhaal: Nadat de 16 jarige Marieme (Karidja Touré) met onvoldoende cijfers van school is gestuurd, ontmoet ze de vrijgevochten Lady (Assa Sylla), Adiatou (Lindsay Karamoh) en Fily (Mariétou Touré). Ze sluit zich bij hen aan, wordt omgedoopt tot Vic en doet al snel mee aan rebelse feestjes in hotelkamers, winkeldiefstal en vechtpartijen. Wanneer ze dan ook nog eens verliefd wordt op een vriend van haar broer, wordt de breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs op indringende wijze duidelijk.

C. Sciamma / F / 2014 / drama / 112 min


Datum en tijd: Zondag 3 mei, 14.00 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: Filmspecial: 70 jaar bevrijding door de ogen van Sinti en Roma

Alle media die dit weekprogramma ontvangen zijn al geïnformeerd over deze filmspecial via een separaat persbericht. Zie anders www.filmcafegrave.nl

Datum en tijd: Dinsdag 5 en woensdag 6 mei, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: TURIST

Samenvatting: Film die op satirische wijze de rol van de man in de samenleving schetst en wat er in zijn psyche en in zijn omgeving gebeurt als hij hierin tekortschiet.

Verhaal: Een Zweeds gezin is naar de Franse Alpen afgereisd voor een welverdiende skivakantie met elkaar. De zon schijnt en de sneeuwhellingen zijn spectaculair, maar tijdens een van de lunches worden ze overvallen door een lawine die alles op zijn kop zet. De gasten schieten in paniek alle kanten op en moeder Ebba roept haar man Tomas om hulp terwijl ze haar kinderen probeert te beschermen. In plaats van zijn gezin te redden, zet Tomas het echter op een lopen. Hoewel de lawine op tijd onder controle gebracht wordt en een ramp uitblijft, heeft Tomas' instinctieve keuze grote gevolgen voor de rest van de skivakantie.

R. Östlund / Zweden / 2014 / drama, satire / 118 min.


Datum en tijd: Woensdag 6 mei, 14.30 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: WIPLALA

Ook aan ons jongste publiek wordt gedacht. Regelmatig verzorgen de vrijwilligers van het Filmcafé Grave ook een leuke kinder-/familiefilm met een vriendelijke prijs. Vier euro per kaartje, ook voor de volwassen begeleiders.

Samenvatting: Een vrolijke film voor het hele gezin over het kleine mannetje Wiplala. Naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.

Verhaal: Annie M.G. Schmidts Wiplala is een vrolijke avonturenfilm voor het hele gezin over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala (Geza Weisz) kan echter niet zo goed tinkelen, daarom besluit hij het land te verlaten. Kruipend door een hele lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom (Peter Paul Muller), de vader van dit eenoudergezin, heeft weinig tijd en aandacht voor zijn kinderen, de verlegen Johannes van negen jaar en de zelfstandige elfjarige Nella Della. Wanneer Johannes per toeval Wiplala in de keuken achter een pot pindakaas vindt is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de rest van het gezin verborgen te houden. Nella Della vindt het kleine mannetje wel interessant en spannend, maar meneer Blom gelooft helemaal niet in tinkelende kleine mannetjes, totdat Wiplala per ongeluk de hele familie in een restaurant klein tinkelt. Als hij niet in staat blijkt te zijn ze weer groot te maken begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld.

T. Oliehoek / NL / 2014 / kinder-/familiefilm / 100 min.

www.filmcafegrave.nl
www.twitter.com/filmcafegrave

Thuisbasis Filmcafé Grave
Palazzo Theater, Maasstraat 12, Grave