Deel dit artikel ‹ Terug

Opening Cultuurstraat op 26 april 2015

Geplaatst op: woensdag 22 april 2015


Op zondag 26 april aanstaande wordt de Cuijkse Cultuurstraat weer geopend. Daarmee start het nieuwe culturele seizoen dat wederom boeiend beloofd te worden. Wat staat er zondag 26 april op het programma?

12.00 uur: De poorten van de Beeldentuin gaan weer open. Met o.a. muziek door zanger/gitarist Frans Hendriks en twee Cuijkse accordeonisten; Jan Manders en Wiel Damen. De Cuijkse kunstenaar Hans Garritsen spreekt een column uit en de wethouder van Cultuur, Rob Poel, houdt een openingswoord.
Voor meer informatie en openingstijden van de Beeldentuin gedurende de rest van het jaar, zie www.beeldentuincuijk.nl.

12.45 uur: Onthulling Luisterkei op het plein voor museum Ceuclum. De onthulling geschiedt o.a. in aanwezigheid van oud-militairen. Museum Ceuclum is deze zondag open en toont u de laatste aanwinst: een grafkist van tufsteen met authentieke voorwerpen. Bovendien is de bovenetage vernieuwd.
De Luisterkei vormt een onderdeel van de Liberation Route Europe, die een indruk geeft van wat zich aan het einde van de Tweede Wereldoorlog afspeelde. Op diverse plekken liggen veldkeien met informatiepanelen. De kei in Cuijk ligt permanent buiten in de openbare ruimte en is dus het hele jaar “te beluisteren”. Zie ook www.liberationroute.com.

13.00 uur: Vanaf dit tijdstip zijn ook de Martinuskerk en de Fotoarchiefdienst (tot 16.30 uur) open. Bij de Fotoarchiefdienst worden foto’s getoond van Cuijkse muziekgezelschappen en in vitrines zijn bijzondere verzamelingen van Cuijkenaren te zien. Meer informatie over het museum Ceuclum: www.museumceuclum.nl. Informatie over de kerk: www.martinuscuijk.nl en informatie over de Fotoarchiefdienst: www.fotoarchiefdienst.nl.

13.15 uur: Opening drie tentoonstellingen: Grote portretten van het Project 90+, Kuukse Minse en de Cuijkse middenstand in de jaren zestig/zeventig. Deze exposities vindt u in drie ruimten aan het pleintje/Tuigleerstraatje 12. Opening door wethouder Poel. De tentoonstellingen zijn die dag te bekijken tot 16.30 uur en daarna op alle woensdagen, donderdagen en zondagen van 13.00 tot 16.30 uur tot en met de zondag van Cuijk Keigoed (14 juni). Gratis entree. Het boek Project 90+ is daar ook te koop.

Al met al een mooie start van het nieuwe culturele seizoen!
advertentie